CJ Suceava vrea să concesioneze peste 5.000 mp la Aeroportul Suceava pentru construcţia unui hangar

Consiliul Judeţean Suceava vrea să concesioneze o suprafaţă de 5.450 de metri pătraţi în zona Aeroportului Suceava în vederea construirii unui hangar destinat mentenanţei adăpostirii aeronavelor, valoarea de concesiune minimă fiind de 539.150 de lei.

91 afișări
Imaginea articolului CJ Suceava vrea să concesioneze peste 5.000 mp la Aeroportul Suceava pentru construcţia unui hangar

CJ Suceava vrea să concesioneze peste 5.000 mp la Aeroportul Suceava pentru construcţia unui hangar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să fie dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului Judeţean Suceava, se aprobă concesionarea, prin licitaţie publică, a suprafeţei de 5.450 de metri pătraţi din incinta Aeroportului Suceava în vederea construirii unui hangar destinat mentenanţei şi adăpostirii aeronavelor.

În documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că, în urma evaluării terenului respectiv, valoarea minimă de la care poate porni licitaţia în vederea concesiunii este de 539.150 de lei, ceea ce reprezintă o redevenţă anuală de 21.570 lei, cu recuperarea în 25 de ani, la care se adaugă dobânda de referinţă stabilită de BNR.

Durata concesiunii este propusă pentru 49 de ani cu posibilitatea prelungirii cu maxim jumătate din durata iniţială de concesionare.

Aeroportul Suceava este modernizat printr-un proiect cu finanţare europeană prin POS-Transporturi, contractul de execuţie fiind semnat în 9 august cu firma Tehnic Asist din judeţul Botoşani pentru modernizarea pistei de rulare, a balizajului, a turnului de control şi pentru pregătirea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS, costul investiţiei fiind de 105 milioane de lei fără TVA, lucrările urmând să fie finalizate în totalitate în februarie 2015.

Totodată, se lucrează cu fonduri locale la modernizarea aerogării, iar Romatsa va instala noua aparatură de control şi trafic aerian.

Aeroportul Suceava urmează să fie închis în data de 15 ianuarie pentru lucrările de refacere a pistei care va fi demolată complet împreună cu platformele adiacente, după care vor fi făcute lucrările de excavare pentru noua pistă, la o adâncime de 1,65 metri, pe o lungime de 2.460 de metri şi cu o lăţime de 45 de metri, urmând ca apoi să fie construit stratul de rezistenţă şi turnat stratul de mixtură asfaltică elastică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici