Cleo Smith, fetiţa de 4 ani care a ţinut Australia cu sufletul la gură, a fost găsită

  • Fetiţa dispărută dintr-un camping era într-o casă din Carnarvon, iar un bărbat a fost plasat în arest, acuzat de răpire.
  • Vestea că micuţa este sănătoasă şi alături de familie a fost întâmpinată cu bucurie de premierul australian Scott Morrison.
  • Copilul fusese văzut ultima dată în cortul familiei în noaptea de 16 octombrie, în campingul Blowholes Shacks.
1872 afișări
Imaginea articolului Cleo Smith, fetiţa de 4 ani care a ţinut Australia cu sufletul la gură, a fost găsită

Cleo Smith, fetiţa de 4 ani care a ţinut Australia cu sufletul la gură, a fost găsită

După căutări care au ţinut o ţară cu sufletul la gură, Cleo Smith, în vârstă de 4 ani, care a dispărut dintr-un camping din Australia de Vest în urmă cu mai bine de două săptămâni, a fost găsită „în viaţă şi bine”. Vestea a fost dată de poliţie, clarificând modul în care micuţa a fost ascunsă „într-o casă din Carnarvon”, oraş situat în regiunea Gascoyne, unde locuieşte familia. După cum a confirmat comisarul adjunct Col Blanch, „un bărbat local, fără legături cu familia Smith, a fost arestat”.

Vecinii au spus că au început să-l suspecteze pe bărbatul arestat, descris drept un bărbat „singuratic”, după ce l-au văzut cumpărând scutece într-un magazin din Woolworths, în ciuda faptului că nu avea copii. O echipă de agenţi - a continuat Blanch - «a intrat noaptea în casă şi a găsit-o pe fetiţă într-una dintre camere, încuiată. Cleo a fost luată de unul dintre poliţişti şi a întrebat-o cum o cheamă. Ea a răspuns: „Numele meu este Cleo”. Copilul a fost adus imediat înapoi la părinţii ei.

Fetiţa a fost văzută ultima dată în urmă cu 17 zile, în cortul familiei ei, în jurul orei 1:00 dimineaţa, pe 16 octombrie, la campingul Blowholes Shacks din Macleod, la aproximativ 900 de kilometri nord de Perth. Când părinţii ei s-au trezit la 6.30 dimineaţa, ea nu mai era şi sacul de dormit nu mai era.

Mama ei, Ellie Smith, fusese ultima persoană care o văzuse: fiica ei se trezise – de fapt – la unu şi jumătate dimineaţa şi ceruse apă înainte de a se culca din nou. Poliţiştii au bănuit imediat că Cleo a fost răpită, deoarece fermoarul perdelei fusese găsit ridicat la o înălţime la care copilul nu ar fi putut ajunge singură. „Familia noastră este din nou întreagă, completă”, au fost primele cuvinte ale mamei Ellie.

Autorităţile australiene oferiseră un milion de dolari australieni (aproximativ 643 de mii de euro) drept recompensă celor care furnizaseră informaţii cruciale pentru descoperire. Vestea că micuţa este sănătoasă şi alături de familie a fost întâmpinată cu bucurie de premierul australian, Scott Morrison, care a numit-o „ceva minunat”. „Rugăciunile noastre au primit răspuns”, a scris premierul pe Twitter, mulţumind „numărţilor poliţişti implicaţi în cercetarea şi sprijinul familiei”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici