Clipe de spaimă pentru elevi din Vrancea: un urs a ieşit în faţa microbuzului şcolar

Un urs care de câteva zile dă târcoale unei comunităţi din zona montană a judeţului Vrancea a apărut în faţa microbuzului şcolar. Incidentul s-a produs miercuri dimineaţă, în timp ce copiii încercau să ajungă la şcoală, iar adulţii care au văzut scena au făcut zgomot ca să alunge animalul.

733 afișări
Imaginea articolului Clipe de spaimă pentru elevi din Vrancea: un urs a ieşit în faţa microbuzului şcolar

Clipe de spaimă pentru elevi din Vrancea: un urs a ieşit în faţa microbuzului şcolar

Prima dată ursul a apărut sâmbătă seara într-o gospodărie din comuna Gura Caliţei. Atunci, el a omorât o oaie şi a rănit alte patru, înainte să dispară în pădure. Paznicii de vânătoare care au fost informaţi de primar au organizat o goană, dar ursul, însoţit de alţii, s-a întors în sat.

Noaptea trecută, el a dat iama prin stupii unui sătean, iar dimineaţă a apărut pe drumul principal, chiar în faţa microbuzului şcolar.

„Dimineaţă, la prima oră am fost informat că un urs a apărut pe drumul principal. La ora 6.00 s-a întâmplat, chiar în zona în care copiii se adună pentru a lua microbuzul. Oamenii sunt îngroziţi, nu vor să-şi mai lase copiii la şcoală, nici să iasă din case. Sunt mai multe urşi, primul a apărut sâmbătă, a omorât o oaie şi a rănit alte patru. Noaptea trecută ursul a intrat şi la stupi, a distrus acolo. A făcut şi alte distrugeri. Noi luni am organizat o goană, dar nu s-a rezolvat nimic”, a explicat, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Gura Caliţei, Gică Grosu.

Din cauza urşilor, localnicilor le este frică să mai iasă din case. Ei au cerut ajutorul autorităţilor judeţene.

„Am luat legătura cu Prefectura. Le-am solicitat ajutorul. Vrem să ne trimită o echipă de jandarmi, să ne apere. Până acum, nu am avut probleme. Sper să primim răspuns rapid şi deseară să avem un echipaj de jandarmi în comună, împreună cu paznicii de vânătoare să facă ceva. Nu trebuie să aşteptăm să moară cineva ca să luăm măsuri”, a precizat primarul Gică Grosu.
Comuna vrânceană Gura Caliţei este aşezată într-o zona montană, în apropierea graniţei cu judeţul Covasna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urs,
copii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici