Cluj: 50 de bombe din Al Doilea Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări la reţeaua de apă

Pompierii din Cluj au intervenit vineri pentru asanarea a 50 de bombe neexplodate din Al Doilea Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări la reţeaua de apă din localitatea Baciu.

167 afișări
Imaginea articolului Cluj: 50 de bombe din Al Doilea Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări la reţeaua de apă

Cluj: 50 de bombe din Al Doilea Război Mondial, găsite în timpul unor lucrări la reţeaua de apă

Potrivit ISU Cluj, este vorba de 50 de bombe de aruncător, calibrul 82 mm, rămase neexplodate de pe urma celui de-Al Doilea Război Mondial.

Primele şase proiectile au fost găsite de o echipă de muncitori în timpul unor lucrări la reţeaua de apă potabilă, efectuate pe o stradă din localitatea Baciu. Aceştia au oprit lucrările şi au anunţat imediat găsirea acestora prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

La faţa locului s-au deplasat pirotehniştii ISU Cluj, care au ridicat în condiţii de siguranţă proiectilele şi au efectuat căutări, inclusiv cu detectorul de metale, astfel încât au fost găsite îngropate în zona respectivă 50 de bombe. Muniţiile au fost preluate de echipa pirotehnică a ISU Cluj şi vor fi distruse ulterior în condiţii controlate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici