Cluj: Consilierul judeţean Traian Cuc, găsit incompatibil de ANI, deoarece soţia sa are un contract cu CJ

Un consilier judeţean din Cluj, Traian Cuc (PSD), se află în incompatibilitate întrucât o firmă la care soţia acestuia este asociat şi administrator ar fi încheiat un contract cu Consiliul Judeţean, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

196 afișări
Imaginea articolului Cluj: Consilierul judeţean Traian Cuc, găsit incompatibil de ANI, deoarece soţia sa are un contract cu CJ

Cluj: Consilierul judeţean Traian Cuc, găsit incompatibil de ANI, deoarece soţia sa are un contract cu CJ (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ postat, miercuri, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instituţia a constatat, în urma procedurilor de evaluare iniţiate în 19 noiembrie 2010, "încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către consilierul judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj Traian Florinel Cuc, ca urmare a încheierii de către Consiliul Judeţean Cluj, instituţie în care domnul Traian Florinel Cuc exercită funcţia de consilier judeţean, a unui contract având ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodăria de apă din localitatea Cămăraşu, comuna Cămăraşu, cu SC Gentilia Construct SRL".

"În cadrul acestei societăţi, soţia domnului Cuc exercită atât calitatea de asociat, cât şi cea de administrator începând cu data de 16 octombrie 2007", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii ANI precizează că, în conformitate cu dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, "consilierii judeţeni care au funcţia de administrator sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat nu pot încheia contracte comerciale de executare de lucrări cu autorităţile administraţiei publice locale din care face parte, prevederile aplicându-se şi în cazul în care funcţiile sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului".

"Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ", se mai arată în documentul ANI.

Traian Florinel Cuc a fost validat consilier judeţean din partea PSD în 23 iunie 2004.

Cuc a declarat miercuri că este vorba despre o greşeală pe care şi-o asumă.

"Este vorba de o greşeală făcută de cei de la firmă. Eu eram plecat din ţară şi nu am văzut decât în momentul în care deja era înscrisă firma pe SEAP pentru licitaţia organizată. Este o greşeală pe care mi-o asum. Nu ştiu ce voi face, dacă voi contesta sau nu decizia ANI, dar sunt dispus să suport consecinţele. Aştept o hârtie oficială din partea ANI", a spus consilierul judeţean PSD.

De asemenea, reprezentanţii PSD Cluj anunţă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că au luat act de decizia ANI privind încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor în cazul lui Traian Florinel Cuc.

"PSD Cluj este consecvent în demersurile sale politice prin susţinerea transparenţei şi responsabilităţii persoanelor aflate în funcţii publice faţă de cetăţeanul plătitor de taxe. Considerăm că putem construi o «Românie corectă» doar printr-o atitudine onestă şi în litera legii a reprezentanţilor politici. În acest sens, suntem convinşi că domnul Florinel Cuc va lua decizia corectă, de a-şi da demisia din funcţia de consilier judeţean. De asemenea, cerem demisia tuturor care se regăsesc într-o astfel de situaţie de incompatibilitate", se arată în comunicatul PSD Cluj.

Agenţia MEDIAFAX a prezentat, pe 12 octombrie, un material în care se arată că Traian Cuc apare ca asociat la două firme, din care una, Gentilia Construct, în cadrul căreia activează şi soţia sa, Daniela, a obţinut în aprilie 2011, prin cerere de ofertă, un contract de lucrări cu Primăria comunei Ciurila, care are primar PDL, în valoare de 50.000 de lei. De asemenea, Cuc este director general la un SRL din Câmpia Turzii, SC Dynamic Logistic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici