Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect are şanse minime la viaţă, şoferul avea permisul suspendat

Copilul accidentat pe trecerea de pietoni de fostul prefect de Cluj Călin Platon este în stare foarte gravă, după ce a fost operat la Neurochirurgie, şansele de supravieţuire fiind "extrem de mici", iar poliţiştii au constatat că Platon avea permisul suspendat.

52 afișări
Imaginea articolului Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect are şanse minime la viaţă, şoferul avea permisul suspendat

Cluj: Copilul accidentat de fostul prefect are şanse minime la viaţă, şoferul avea permisul suspendat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, Ştefan Florian, a declarat, duminică, că micuţul a fost operat sâmbătă la unitatea medicală, intervenţia fiind una complexă.

"Băieţelul a fost adus, sâmbătă, la Clinica de Neurochirurgie, unde l-am operat. A fost o intervenţie complexă, traumatismele intracraniene sunt grave. Starea sa este extrem de gravă, şansele de supravieţuire sunt extrem de mici", a spus Florian.

Potrivit reprezentanţilor Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj-Napoca, unde au fost internaţi vineri seară mama şi copilul de trei luni loviţi pe trecerea de pietoni, băieţelul a fost transportat la Clinica de Pediatrie, fiind supus unei intervenţii chirurgicale, după care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie.

De asemenea, mama acestuia a fost internată la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" cu fracturi la gamba dreaptă.

Medicul de gardă al Clinicii a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că pacienta va trebui operată şi va mai rămâne internată o perioadă.

"Pacienta accidentată a fost diagnosticată cu fractură cominutivă deschisă oase la gamba dreaptă şi fractură metatarsiene la piciorul drept. Va trebui operată şi va mai rămâne internată o perioadă", a precizat medicul.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat că, în urma cercetărilor făcute în acest caz, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platon avea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare.

"În urma cercetărilor s-a stabilit că Platon avea permisul de conducere suspendat, dar a prezentat poliţiştilor dovada înlocuitoare", a spus Pop.

Aceasta nu a putut preciza pe ce perioadă avea fostul prefect permisul suspendat şi din ce cauză.

Fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon, în prezent inspector guvernamental, a lovit cu maşina, vineri seară, femeia şi copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în stare gravă la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici