Cluj: Doi bărbaţi au cumpărat o motocicletă cu o dovadă de plată falsificată

Doi tineri de 21 şi 22 de ani sunt cercetaţi după ce ar fi cumpărat de la un localnic din Mihai Viteazu, judeţul Cluj, o motocicletă folosind o dovadă de plată falsificată.

1048 afișări
Imaginea articolului Cluj: Doi bărbaţi au cumpărat o motocicletă cu o dovadă de plată falsificată

Cluj: Doi bărbaţi au cumpărat o motocicletă cu o dovadă de plată falsificată

Poliţiştii au făcut două percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în localitatea Dobroeşti, judeţul Ilfov, într-un dosar penal care vizează comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic.

Din cercetări a reieşit că, în luna octombrie, cei doi ar fi contactat un bărbat din comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, cu pretextul achiziţionării de la aceasta a unei motociclete cu 6.500 de euro.

Unul dintre cei doi s-ar fi prezentat sub o altă identitate şi i-ar fi transmis proprietarului, prin mijloace electronice, un document tip PDF care conţinea o dovadă de plată falsificată.

În acelaşi timp, ar fi contactat un alt bărbat, căruia, sub aceeaşi formă, i-ar fi prezentat o plată de 1.800 de euro, pe care l-ar fi convins astfel să presteze servicii de transport a motocicletei până în localitatea Breaza, judeţul Prahova.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 6 telefoane mobile, un calculator şi mai multe cartele de telefonie.

De asemenea, motocleta a fost găsită şi restituită proprietarului.

Totodată, asupra unui dintre cei doi, în urma controlului corporal, au fost găsite 6 grame de substanţă vegetală verde-oliv, cercetările fiind preluate de structura competentă de combatere a criminalităţii organizate.

În baza probatoriului administrat, cei doi tineri, de 21 şi 22 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei pentru dispunerea unor noi măsuri preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici