Cluj: Finanţare de peste 21 de milioane de euro prin PNRR pentru un consorţiu dual

Un consorţiu integrat pentru învăţământ dual, cu USAMV Cluj-Napoca lider de proiect şi 22 de parteneri, a primit finanţarea de 21,12 milioane de euro prin PNRR.

410 afișări
Imaginea articolului Cluj: Finanţare de peste 21 de milioane de euro prin PNRR pentru un consorţiu dual

Cluj: Finanţare de peste 21 de milioane de euro prin PNRR pentru un consorţiu dual

Consorţiul a fost constituit în baza unui acord de parteneriat la nivel regional, cu o durată de minimum 15 ani şi are drept obiectiv principal formarea profesională a elevilor şi a studenţilor, pentru facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a absolvenţilor învăţământului preuniversitar şi universitar.

CIID include 23 de parteneri, între care se află şi alte trei universităţi din Cluj-Napoca: Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea Tehnică şi Universitatea de Medicină şi Farmacie. Acestora li se alătură Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Floreşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Colegiul Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior”, Colegiul Tehnic
Energetic Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic ”Ana Aslan”, Colegiul Tehnic ”Raluca Ripan”, Colegiul Economic ”Iulian Pop” şi mai multe companii.

„Scopul programului-pilot constă în dezvoltarea unei educaţii duale centrate pe nevoile elevilor şi studenţilor în strânsă legatură cu nevoile pieţei muncii. Vor fi asigurate, în corelaţie cu piaţa muncii, diversificarea calificărilor, precum şi creşterea numărului de absolvenţi prin oferirea unui parcurs educaţional complet pentru elevii înscrişi în învăţământul dual de nivel liceal, astfel încât aceştia să
poată urma programele de învăţământ universitar. Pregătirea profesională trebuie să devină eficientă şi relevantă pentru nevoile pieţei muncii, iar infrastructura socială să crească atractivitatea învăţământului profesional, prin spaţiile de cazare şi de masă, laboratoare, săli de sport şi multimedia, activităţile recreative. Infrastructura acestui campus va îngloba şi o importantă componentă de
digitalizare”, precizează rectorul USAMV Cluj-Napoca, Cornel Cătoi.

Finanţarea este destinată în principal construcţiei şi operaţionalizării campusului integrat pentru învământul dual, pe un teren aflat în proprietatea USAMV, situat în comuna Floreşti, pe o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici