Cluj: Pagubele inundaţiilor se ridică la 12 milioane de lei

Pagubele înregistrate în judeţul Cluj în urma inundaţiilor care au avut loc la mijlocul lunii mai se ridică la 12 milioane de lei, Prefectura urmând să solicite Guvernului acordarea de despăgubiri, a anunţat, marţi, prefectul de Cluj, Călin Palton.

21 afișări
Imaginea articolului Cluj: Pagubele inundaţiilor se ridică la 12 milioane de lei

Cluj: Pagubele inundaţiilor se ridică la 12 milioane de lei (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul Călin Platon a declarat că evaluarea pagubelor a fost finalizată, iar datele vor fi transmise Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

"Vom încerca să promovăm o Hotărâre de Guvern pentru acordarea de despăgubiri celor care au suferit pagube de pe urma inundaţiilor. Sper ca în termen de o lună să întocmim hotărârea şi să o trimitem la Bucureşti", a spus Platon.

Potrivit acestuia, în urma inundaţiilor au fost afectate terenuri agricole, drumuri naţionale, judeţene şi comunale, dar s-au înregistrat şi poduri şi podeţe distruse.

"Guvernul va decide sub ce formă vor fi acordate despăgubirile", a spus Platon.

Din situaţia întocmită de Prefectura Cluj reiese că au fost afectate de inundaţii, în perioada 19-22 mai 2008, 30 de localităţi din comunele Chiuieşti, Căşeiu, Câţcău, Bobâlna, Cuzdrioara, Dăbâca, Gilău, Mărişel, Vad şi Mica, precum şi municipiul Turda.

Au fost inundate 201 locuinţe, din care cinci au fost distruse total. De asemenea, au fost afectate trei poduri şi 13 podeţe, un drum naţional, cinci judeţene şi şapte comunale, au fost inundate 779 de hectare de terenuri, din care 748 de culturi, şi 348 de fântâni. În timpul inundaţiilor au murit peste 2.000 de păsări, 14 porcine, 81 de iepuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici