Cluj: Suspecţii reţinuţi în cazul agresiunii unui elev maghiar, cercetaţi în libertate

Judecătoria Cluj-Napoca a respins, duminică, propunerea Parchetului Tribunalului Cluj privind arestarea celor doi suspecţi care fuseseră reţinuţi în cazul agresiunii comise, sâmbătă, asupra unui elev maghiar.

39 afișări
Imaginea articolului Cluj: Suspecţii reţinuţi în cazul agresiunii unui elev maghiar, cercetaţi în libertate

Cluj: Doi suspecţi reţinuţi în cazul agresiunii unui elev maghiar

Judecătoria Cluj-Napoca a respins, duminică, propunerea Parchetului Tribunalului Cluj privind arestarea celor doi suspecţi care fuseseră reţinuţi în cazul agresiunii comise, sâmbătă, asupra unui elev maghiar.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan, a declarat pentru MEDIAFAX că propunerea de arestare făcută de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca, astfel că cei doi tineri, R.D., de 17 ani, şi Andrei Feşnic, de 18 ani, vor fi cercetaţi în libertate.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj poate face recurs împotriva acestei decizii în 24 de ore de la pronunţare.

Surse din Poliţia Cuj au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cei doi tineri le-au spus poliţiştilor că l-au lovit pe tânăr din cauză că avea drapelul Ungariei.

"Nu ştim cu siguranţă dacă fac parte din Noua Dreaptă, dacă au legitimaţie, dar purtau fulare cu însemnele clubului de fotbal Universitatea Cluj", a declarat un poliţist care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Poliţiştii au audiat şi un alt tânăr, dar au stabilit că acesta nu a participat la bătaie.

Poliţiştii clujeni, în cooperare cu Secţia Judeţeană a SRI Cluj şi Jandarmeria Română, au identificat principalii suspecţi în cazul agresiunii comise, sâmbătă, asupra unui elev maghiar, aceştia fiind reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj, dat publicităţii duminică, suspecţii sunt D. R şi F. A., în vârstă de 17, respectiv 18 ani, din Cluj-Napoca, tinerii fiind reţinuţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru verificări.

"Din cercetări a rezultat că cei doi au aplicat mai multe lovituri peste faţă şi corp tânărului, după care l-au deposedat de un steag cu însemnele Republicii Ungare”, se arată în comunicatul citat.

În urma analizării probelor existente, împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cei doi tineri au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, urmând să fie prezentaţi duminică instanţei de judecată.

Un tânăr maghiar în vârstă de 16 ani a declarat că a fost bătut, sâmbătă, de mai mulţi români, după mitingul Noii Drepte din Piaţa Mihai Viteazu, când mergea la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, având asupra sa un steag maghiar. Organizatorii mitingului din Cluj-Napoca s-au delimitat de incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici