Cluj: Troleibuze de 2 milioane de lei bucata, cu aer condiţionat şi camere video, puse în circulaţie - FOTO

Primăria Cluj-Napoca a pus în circulaţie, miercuri, primele patru troleibuze noi, dintr-un lot de zece, acestea fiind dotate cu camere de luat vederi, aer condiţionat şi computer de bord, precum şi cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

26028 afișări
Imaginea articolului Cluj: Troleibuze de 2 milioane de lei bucata, cu aer condiţionat şi camere video, puse în circulaţie - FOTO

Cluj: Troleibuze de 2 milioane de lei bucata, cu aer condiţionat şi camere video, puse în circulaţie

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru municipalitatea clujeană transportul în comun este o prioritate, pentru că reprezintă "o interfaţă cu cetăţenii".

"Până la sfârşitul anului, Primăria Cluj-Napoca doreşte achiziţionarea a zece troleibuze noi, din care patru le introducem acum în circulaţie. Sunt troleibuze de ultimă generaţie, cu toate dotările europene în materie, de la sistem de aer condiţionat, la camere video de supraveghere, sistem de afişare cu led, GPS, computer de bord sau rampă de îmbarcat cărucioare pentru copii sau persoane cu dizabilităţi. Consumul energetic este mai redus cu 40 la sută decât cele vechi. Costul unui troleibuz se ridică la 1,9 milioane de lei. Troleibuzele sunt de fabricaţie franceză şi sunt asamblate la Astra Arad, care a câştigat o licitaţie ce a permis semnarea unui acord - cadru pentru achiziţionarea a maximum zece troleibuze noi. Pentru municipalitatea clujeană, transportul în comun este o prioritate, pentru că reprezintă o interfaţă cu cetăţenii", a spus Boc.

Durata de utilizare a unui astfel de troleibuz este de 15 ani.

Potrivit primarului, în perioada următoare vor fi aduse la Cluj-Napoca şi autobuze electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici