Video Cluj: Un elev maghiar, bătut de un grup de români (Video ProTV)

Un tânăr maghiar în vârstă de 16 ani declară că a fost bătut, sâmbătă, de mai mulţi români, după mitingul Noii Drepte din Piaţa Mihai Viteazu, când mergea la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, având asupra sa un steag maghiar.

420 afișări

Leszai Lehel, elev în clasa a zecea la un liceu din Cluj-Napoca a declarat că mergea la şcoală pentru a se întâlni cu colegii cu care urmau să participe la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Potrivit elevului, în faţa Secţiei nr. 2 de Poliţie din Cluj-Napoca, a fost agresat de un grup de români.

"Eram cu un steag maghiar înfăşurat în mână şi aveam o cocardă în piet. Au venit spre mine vreo cinci tipi, apoi mai mulţi, şi m-au lovit cu pumnii şi picioarele, am căzut şi mi-am apărat faţa", a spus Leszai lehel.

Elevul agresat a spus că unul dintre cei care l-au bătut avea o eşarfă la gât în culorile roşu, galben şi albastru şi iniţialele "ND”.

"M-au bătut românii, din «Noua Dreaptă». Cred că aş putea să îl recunosc pe unul dintre ei, unul înalt”, a spus Leszai Lehel.

Potrivit acestuia, după ce l-au bătut, agresorii i-au luat steagul şi au dispărut.

Tânărul a fost internat la spital şi va rămâne în noaptea de sâmbătă spre duminică la Clinica de Neurochirugie pentru a fi sub supravegherea medicilor, a declarat tatăl acestuia, Leszai Lehel.

"Medicii ne-au recomandat să îl internăm până dimineaţă, ca să îl ţină sub supraveghere medicală. Este mai bine aşa pentru evitarea apariţiei unor complicaţii”, a spus Leszai.

El a declarat că abia luni, după ce va fi scos certificatul medico-legal, va fi depusă plângerea penală la poliţie împotriva agresorilor.

Poliţia Cluj va începe o anchetă pentru depistarea agresorilor tânărului imediat ce acesta va depune o plângere, a declarat corespondentului MEDIAFAX şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar.

"Voi verifica situaţia şi în momentul în care plângerea va fi înregistrată vom declanşa o anchetă. Fiţi siguri că vom interveni de urgenţă pentru prinderea agresorilor", a spus Păcurar.

Elevul şi tatăl său se află la Urgenţă pentru un control medical.

Organizatorii mitingului din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca se delimitează de incidentul în care un tânăr elev maghiar a fost bătut, în timp ce mergea la manifestările organizate de Ziua Maghiarilor.

Preşedintele organizaţiei Noua Dreaptă Cluj, Alexandru Sântu, a declarat că regretă acest incident.

"Ne delimităm şi regretăm ce s-a întâmplat. La finalul mitingului, le-am recomandat participanţilor să plece acasă. Incidentul nu a avut legătură cu Noua Dreaptă", a spus Sântu.

La rândul său, preşedintele Fundaţiei "Sarmisegetuza", Ionuţ Ţene, a declarat că şi organizaţia pe care o reprezintă se delimitează de incidentul care a avut loc şi regretă cele întâmplate.

"Din câte se pare, cei care l-au agresat pe tânărul elev maghiar ar fi «ultraşi» din galeria clubului de fotbal U Cluj", a spus Ţene.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici