CMB a fost sesizat în decembrie 2009 cu un conflict între medicii secţiei ginecologie de la CF2

Colegiul Medicilor Bucureşti a fost sesizat, în perioada sărbătorilor de iarnă, în legătură cu un conflict între medicii secţiei de ginecologie a Spitalului CF2, cazul fiind în analiză, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX preşedintele CMB, Ioan Lascăr.

29 afișări
Imaginea articolului CMB a fost sesizat în decembrie 2009 cu un conflict între medicii secţiei ginecologie de la CF2

CMB a fost sesizat în decembrie 2009 cu un conflict între medicii secţiei ginecologie de la CF2

"Există o sesizare a unor medici din spital împotriva celorlalţi care este analizată de Colegiul Medicilor Bucureşti", a spus profesorul Ioan Lascăr

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB) a precizat că sesizarea a fost primită în perioada sărbătorilor de iarnă, iar aceasta este analizată de organizaţia profesională.

Problemele de la Spitalul CF2 au intrat în atenţia autorităţilor după ce prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi o altă femeie, Alice Roxana Preda (35 de ani), au intrat în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse în această unitare sanitară.

Vineri, directorul Direcţiei Medicale a Transporturilor (DMT), Victoria Iacob, declara că, în urmă cu o lună, în Secţia de neonatologie a Spitalului CF2 au fost înregistrate trei cazuri de infecţie nosocomială, bebeluşii fiind vindecaţi, iar peste două săptămâni a fost dezinfectată secţia.

Sâmbătă, în contextul discuţiilor privind cazurile de la Spitalul CF2, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca au anunţat că joi dimineaţă a fost internată în această unitate sanitară, ca urgenţă chirurgicală, o pacienţă în vârstă de 38 de ani, "status post histerectomie totală, fără a fi înregistrată că transfer interspitalicesc".

Spitalul Floreasca a început o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând să se stabilească dacă există o legătură cu infecţiile contactate de Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda.

Totodată, un doctor care operează la Spitalul CF2 a declarat, pentru Realitatea TV, sub protecţia anonimatului, că alte două femei s-au îmbolnăvit grav după ce au fost internate la Spitalul CF2, în luna septembrie a anului trecut. Medicul a spus că cele două femei erau doctoriţe, iar anchetele demarate atunci au fost muşamalizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici