CMR nu va accepta trecerea la medici a plafoanelor la medicamente

Colegiul Medicilor din România (CMR) atenţionează autorităţile că nu va accepta introducerea plafoanelor la prescrierile de compensate la medici şi le cere să caute soluţii pentru rezolvarea problemei medicamentelor fără implicarea doctorilor, a spus preşedintele CMR, Vasile Astărăstoaie.

30 afișări
Imaginea articolului CMR nu va accepta trecerea la medici a plafoanelor la medicamente

Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoaie (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne opunem clar acestei intenţii. Autorităţile au obligaţia să caute o altă manieră de rezolvare a problemelor din sistem. Nu eu trebuie să le dau soluţii. Eu îi atenţionez că vom fi foarte categorici la acest capitol. Medicul nu trebuie pus în situaţia de a alege între bolnavul care poate primi medicamente şi cel care nu poate", a mai spus profesorul Astărăstoaie la dezbaterea "Sănătatea în următorul mandat" organizată, joi seara, la Grupul de Dialog Social (GDS).

Reacţia CMR vine la numai câteva zile după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a postat pe site-ul instituţiei proiectul privind contractul cadru pentru acordarea asistenţei medicale în 2009.

Potrivit proiectului, în 2009, medicul de familie va avea la dispoziţie o sumă pentru prescrierea de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu, altele decât cele din programele naţionale de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici