CNAIR: În momentul producerii accidentului de pe A2, funcţionau panourile VMS cu mesaje variabile precum “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”

Panourile VMS cu mesaje variabile precum “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !” funcţionau în momentul producerii accidentului de pe A2, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

2823 afișări
Imaginea articolului CNAIR: În momentul producerii accidentului de pe A2, funcţionau panourile VMS cu mesaje variabile precum “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”

CNAIR: În momentul producerii accidentului de pe A2, funcţionau panourile VMS cu mesaje variabile precum “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”

"În urma accidentului rutier de astăzi de pe A 2, Bucureşti – Constanţa, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face următoarele precizări: Pentru panourile VMS cu mesaje variabile disponibile pe tronsoanele de autostrăzi din România, toate mesajele sunt afişate în baza unui protocol între CNAIR SA şi Poliţia Autostrăzi, după notificarea administratorului drumului de către Poliţia Autostrăzi.
În momentul producerii accidentului panourile funcţionau. Pe acestea rula mesajul «Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !». Mesajele afişate, în format text sau pictograme, rulează în funcţie de situaţia din teren, doar la notificarea Poliţiei Autostrăzi", potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), postat pe site-ul instituţiei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară a deschis un dosar penal cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în lanţ produs pe Autostrada Soarelui, soldat cu trei persoane decedate. Persoanele decedate au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Călăraşi în vederea autopsiei.

"Cercetarea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul se investighează de către IGPR- Serviciul Rutier- Biroul 2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară. S-a înregistrat dosarul penal nr. 1123/P/2016 în care se va începe urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă", potrivit unui counicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, remis sâmbătă MEDIAFAX.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că 13 răniţi în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportaţi, până la momentul transmiterii ştirii, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniţi au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan şi alţi doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici