Video Accident în lanţ pe Autostrada Soarelui: Unul dintre răniţii internaţi la Spitalul Floreasca a decedat/ BILANŢUL a crescut la 4 morţi - GALERIE FOTO, VIDEO

Unul dintre răniţii internaţi la Spitalul Floreasca în urma carambolului de pe Autostrada Soarelui a murit, sâmbătă seară, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii pentru MEDIAFAX.

28711 afișări

UPDATE 19:24 - Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că unul dintre răniţii internaţi la Spitalul Floreasca în urma carambolului de pe Autostrada Soarelui a murit, sâmbătă seară, fiind vorba de o femeie, aceasta fiind în starea cea mai gravă.

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că 13 răniţi în carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportaţi, iniţial, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, nouă victime au ajuns la Spitalul Floreasca, iar alte cinci primesc îngrijiri la Spitalul Pantelimon. Alte cinci victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru răniţi au ajuns la Spitalul Elias, trei la Spitalul Sfântul Ioan şi alţi doi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară a deschis un dosar penal cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul accidentului în lanţ produs pe Autostrada Soarelui.

Iniţial, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu, se înregistrau în total, 60 de victime în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada Soarelui, dintre care trei persoane au decedat, 41 au fost rănite, iar 16 nu au avut nicio leziune şi au refuzat transportul la spital.

În primă fază, 15 răniţi au fost transportaţi la spitalul din Lehliu, o parte dintre aceştia fiind însă redirecţionaţi către unităţi medicale din Capitală. Nouă persoane erau încarcerate în momentul în care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Călăraşi.

În total, 60 de victime au rezultat în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada Soarelui, dintre care trei persoane au decedat, 41 au fost rănite, iar 16 nu au avut nicio leziune şi au refuzat transportul la spital, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu.

În primă fază, 15 răniţi au fost transportaţi la spitalul din Lehliu, o parte dintre aceştia urmând a fi redirecţionaţi către unităţi medicale din Capitală. Nouă persoane erau încarcerate în momentul în care salvatorii au ajuns la locul accidentului, potrivit ISU Călăraşi.

Accident în lanţ pe Autostrada Soarelui. Raed Arafat: 3 morţi, 36 de răniţi, 15 maşini implicate. ISU a activat planul roşu

Un accident în lanţ s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în dreptul kilometrului 67 al Autostrăzii 2 Bucureşti – Constanţa, trei persoane decedând, alte 36 de persoane fiind rănite, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu de intervenţie, potrivit ISU Călăraşi.

Raed Arafat: Trei persoane au murit în carambolul de pe Autostrada Soarelui, alte 36 au fost rănite

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că bilanţul accidentului în lanţ produs, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada Soarelui a fost revizuit la trei morţi, datele iniţiale indicând patru persoane decedate.

"Fiind o situaţie în dinamică, iniţial am primit informaţia că sunt patru persoane decedate, ulterior a fost reactualizată cifra. În acest moment, sunt 36 de răniţi şi trei persoane decedate. Cifra asta poate să fie schimbată însă deoarece intervenţia la faţa locului continuă", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne (MAI).

Raed Arafat a mai precizat, pentru MEDIAFAX, că rudele sau cei care vor să afle date despre starea răniţilor din accidentul de pe Autostrada Soarelui pot suna la numerele de telefon: 0212648516 şi 0212648515.

"Astăzi 05.11.2016, în jurul orei 8.42, pe Autostrada 2, la kilometrul 67, sensul de deplasare către Constanţa, din cauza ceţii dense, s-a produs un accident în care au fost implicate circa 15 autovehicule. Din primele date a reieşit că accidentul s-a soldat cu aproximativ 20 victime, dintre care patru decedate. Echipajele de rutieră din cadrul BAMS, BPR şi IPJ Călăraşi asigura salvarea de vieţi, măsuri la faţa locului, fluidizarea circulaţiei pe rute ocolitoare. Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Datele iniţiale indicau două persoane decedate.

"Doi oameni încarceraţi, două persoane încarcerate şi mai mult de 10 persoane rănite. Se intervine acum cu forţe de la ISU Călăraşi, autospeciale SMURD, Serviciul de Ambulanţă Judeţean intervine cu şapte autospeciale, sunt autospeciale de descarcerare. Cel mai probabil, carambolul s-a produs din cauza ceţii", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Tătăranu de la ISU Călăraşi.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că este vorba de 20 de victime.

"Ultima raportare vorbeşte de doi decedaţi, ultima estimare este la 20 de victime. Au fost mobilizate Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti. Deplasarea este îngreunată de ceaţă, tocmai ceaţa a cauzat accidentul, din ce am primit ca informare. Nu se ia în calcul trimiterea unui elicopter pentru că este ceaţă", a declarat Raed Arafat.

Traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanţa, la kilometrul 67.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici