CNAS: Două treimi din farmaciile din Bucureşti eliberează medicamente compensate

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat, joi, că două treimi din farmaciile din Bucureşti eliberează medicamente compensate şi gratuite, iar dacă au fost unele probleme, acestea au apărut întrucât în luna februarie sunt eliberate şi produse din programele naţionale prescrise pentru trei luni.

5 afișări
Imaginea articolului CNAS: Două treimi din farmaciile din Bucureşti eliberează medicamente compensate

CNAS: Două treimi din farmaciile din Bucureşti eliberează medicamente compensate (Sursa: Mediafax Foto)

"În fiecare judeţ, există suficiente farmacii care eliberează medicamente compensate şi gratuite. Nu cred că ar fi cazul să inducem panică. Mai mult, întrucât în această lună sunt eliberate şi medicamentele din programele naţionale prescrise pentru trei luni, a fost necesară o suplimentare a fondurilor", a precizat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de sănătate (CNAS), Vasile Ciurhea.

Potrivit preşedintelui CNAS, probabil au mai fost întârzieri în primirea banilor, dar nu este motiv de îngrijorare, întrucât sunt suficiente farmacii care pot elibera respectivele produse.

Câteva farmacii din mai multe judeţe au anunţat că au epuizat plafoanele de medicamente pentru luna februarie şi că aşteaptă sume suplimentare promise de autorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici