Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi în alte 14 judeţe din ţară/ Ceaţă densă pe autostrăzile A1, A2, A3 şi A4. Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, atenţionare cod galben de ceaţă pentru Capitală şi pentru alte 14 judeţe din ţară, din cauza căreia vizibilitatea scade sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

428 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi în alte 14 judeţe din ţară/ Ceaţă densă pe autostrăzile A1, A2, A3 şi A4. Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic

Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi în alte 14 judeţe din ţară

UPDATE 10:27 Ceaţă densă pe autostrăzile A1, A2, A3 şi A4. Poliţiştii recomandă prudenţă în trafic

Vizibilitatea scade sub 200 de metri din cauza ceţii, duminică dimineaţa, pe autostrăzile A1, A2, A3 şi A4, iar izolat poate să fie redusă sub 50 de metri. Poliţiştii recomandă şoferilor să fie prudenţi în trafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră există ceaţă densă pe autostrăzile ţării, cu vizibilitate între 50 şi 100 de metri, pe: Autostrada A1 Sibiu - Deva, între Sebeş şi Deva, Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între Cernavodă şi Constanţa, Autostrada A3 Bucureşti - Borş, între Turda şi Borş şi pe toată Autostrada A4 Ovidiu - Constanţa.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca în astfel de condiţii să reducă pe cât posibil viteza de deplasare; să folosească luminile de ceaţă, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol; să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic.

De asemenea, este recomandat ca şoferii să evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă sunt necesare, să le realizeze numai după o asigurare temeinică; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să aibă o conduită preventivă la volan.

Capitala, precum şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, Harghita, Vrancea, Bacău, Botoşani şi Alba sunt sub cod galben de ceaţă până la ora 11, potrivit ANM.


ANM a emis cod galben de ceaţă pentru judeţele Ilfov, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, Harghita, Vrancea, Bacău, Botoşani, Alba şi pentru municipiul Bucuureşti. Atenţionarea expiră la ora 11.

Şi judeţul Olt este sub cod galben de ceaţă, în acest caz atenţionarea expiră la ora 10.

Potrivit meteorologilor, din cauza ceţii, vizibilitatea scade sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, iar trecător va fi burniţă.
La rândul lor, poliţiştii transmit că la această oră există ceaţă densă, care determină scăderea vizibilităţii în judeţele: Argeş (DN7 loc. Cotmeana, DN65 loc. Lunca Corbului şi DN73 loc. Stâlpeni), Ialomiţa (DN3B loc. Feteşti), Prahova (DN1 loc. Câmpina) şi Vrancea (DN2 loc. Adjud).

Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, poliţiştii le recomandă şoferilor care se deplasează în aceste zone să reducă semnificativ viteza de deplasare, să folosească sistemele de iluminare şi dezaburire, să acorde o atenţie sporită şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici