Cod galben de ceaţă şi de ninsori în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o atenţionare cod galben de ceaţă pentru judeţele Tulcea şi Constanţa, valabilă până la ora 14.00. Şi judeţele Mureş şi Alba sunt sub avertizare de ceaţă până la ora 12.00. De asemenea, în şase judeţe din ţară va intra în vigoare de la ora 15.00 un cod galben de ninsori până miercuri, la ora 11.00.

2866 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ceaţă şi de ninsori în mai multe judeţe

Cod galben de ceaţă în patru judeţe (Imagine Alexandru Solomon / Mediafax Foto)

În zonele menţionate se vor semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

În judeţele Alba şi Mureş sunt anunţate şi depuneri de polei pe arii restrânse.

Cod galben de ninsori în şase judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, Bacău (zona de munte) şi Vrancea (zona de munte), valabil de marţi de la ora 15.00 până miercuri, ora 11.00.

În judeţele menţionate va ninge, meteorologii anunţând depunerea unui strat de zăpadă consistent.

De marţi până joi la ora 11.00, ANM anunţă precipitaţii şi vânt în majoritatea regiunilor.

"Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, dar şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30...40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei, dar şi la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi trecător ninsoare. În regiunile sudice şi sud-estice (inclusiv în zona Municipiului Bucureşti) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe spaţii restrânse, cu precădere în sudul şi centrul Moldovei şi în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Oltenia, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...55 km/h şi izolat 65 km/h", informează ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici