COD GALBEN de furtună în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţa, două atenţionări cod galben, una de precipitaţii pentru judeţele Arad şi Timiş şi alta de ceaţă, pentru judeţul Harghita.

895 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de furtună în mai multe judeţe

COD GALBEN de precipitaţii pentru Arad şi Timiş. În Harghita este ceaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, avertizare nowcasting de furtună, prognozând că, până la ora 13.15, în mai multe localităţi din Arad va ploua cu grindină, vor fi descărcări electrice frecvente şi intensificări de vânt.
 
Avertizarea nowcasting vizează localităţile Sântana, Ineu, Chişineu-Criş, Şiria, Pâncota, Târnova, Şicula, Şimand, Sintea Mare, Mişca, Seleuş, Şepreuş, Zărand, Socodor, Olari, din judeţul Arad şi se referă la fenomene precum averse care vor cumula 35 -40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
 
Avertizarea este valabilă până la ora 13.15.
 
De asemenea, mai multe localităţi din judeţele TImiş, Alba şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ploi cu grindină până la ora 13.10.

Potrivit ANM, în judeţele Timiş şi Arad se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În ceea ce priveşte judeţul Harghita, în următoarea oră este posibilă ceaaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Atenţionările sunt valabile până la ora 9.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici