Cod galben de inundaţii în cinci judeţe, până la miezul nopţii. Ju

Hidrologii au emis, joi, o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă pentru judeţele Suceava, Iaşi, Hunedoara, Alba şi Sibiu. Avertizarea este valabilă până la ora 24.00.

85 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii în cinci judeţe, până la miezul nopţii. Ju

Cod galben de inundaţii în cinci judeţe, până la miezul nopţii

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

În judeţele Suceava şi Iaşi sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Siret şi Bahlui. Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râurilor Stolniceni şi Hărmăneşti (afluenţi ai Siretului), Valea Oii (afluent al râului Bahlueţ), potrivit INHGA.

În judeţul Hunedoara sunt vizate râurile Strei (afluent al râului Mureş) şi Jiu.

De asemenea, sunt prognozate posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic al Mureşului, în amonte de confluenţa cu râul Strei, în judeţele Alba şi Sibiu.

În judeţul Alba, fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare ale râului Cugir, mai spun hidrologii.

Avertizările cod galben de inundaţii sunt valabile joi, până la ora 24.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici