Cod galben de inundaţii pe râuri din opt judeţe, până luni la miezul nopţii. Care sunt zonele vizate

Hidrologii au emis o atenţionare cod galben de inundaţii pe râuri din Satu Mare, Maramureş, Bihor, Arad, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea şi Argeş, care intră în vigoare vineri, la ora 22.00 şi este valabilă până luni, în 25 ianuarie, la miezul nopţii.

708 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe râuri din opt judeţe, până luni la miezul nopţii. Care sunt zonele vizate

Cod galben de inundaţii

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor prognozate, propagării şi influenţei evoluţiei formaţiunilor de gheaţă se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

De vineri, de la ora 22.00 până luni, la ora 24.00 este cod galben de inundaţie pe râurile din bazinele hidrografice Tur (judeţul Satu Mare).

Cod galben de inundaţii de sâmbătă, de la ora 22.00 până luni, la ora 24.00, pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Iza, Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş),
  • Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Arad),
  • Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţul Gorj),
  • Motru – bazin superior (judeţele: Gorj şi Mehedinţi),
  • Gilort – bazin superior (judeţul Gorj),
  • Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţӑ Lotru - amonte Ac. Ioneşti,
  • Olteţ – bazin superior (judeţele: Vâlcea, Gorj şi Argeş) 

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare duminică, între orele 06.00 – 12.00 şi luni, între orele 02.00 –10.00 pe unele râuri din judeţele Satu Mare şi Gorj.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici