Cod galben de inundaţii pe trei râuri

Râurile Miletin, Bahlui şi Bârlad se află, în intervalul vineri, ora 19.00 - sâmbătă, ora 18.00, sub cod galben, în judeţele Botoşani, Vaslui şi Iaşi, potrivit unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

55 afișări
Imaginea articolului Cod galben de inundaţii pe trei râuri

Cod galben de inundaţii pe trei râuri (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Se instituie cod galben începând din data de 11.04.2014 ora 19:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin (judeţele Botoşani şi Iaşi), Bahlui superior şi pe afluenţii săi (judeţul Iaşi), Bârlad superior şi afluenţii săi (judeţele Vaslui şi Iaşi). Se menţionează că aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri şi pe cursurile de apă necadastrate", se precizează în atenţionare.

Pe râurile aflate sub cod galben se vor vor produce creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Un număr de 12 judeţe din nordul, centrul şi estul ţării se află până sâmbătă la ora 8.00 sub cod galben de ploi şi ninsori, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meterologie (ANM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici