COD GALBEN de ninsori şi vânt, în vigoare | Tudose cere prevenţie de la MAI, decât intervenţie: E mai bine să închidem un drum decât să scoatem de sub nămeţi

Premierul Mihai Tudose a mers, sâmbătă, la MAI, unde a avut discuţii cu ministrul Carmen Dan privind pregătirea pentru vreme rea, şeful Executivului precizând că a rugat poliţiştii să acţioneze preventiv pentru ca oamenii să nu rămână înzăpeziţi.

5970 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ninsori şi vânt, în vigoare | Tudose cere prevenţie de la MAI, decât intervenţie: E mai bine să închidem un drum decât să scoatem de sub nămeţi

COD GALBEN de ninsori şi vânt pentru următoarele 24 de ore. Discuţii Mihai Tudose - Carmen Dan, pe tema pregătirilor pentru vremea rea

"Am fost anunţat şi eu că se strică vremea şi e clar că, fiind deja decembrie, acestea sunt fenomenele meteo care ne aşteaptă. Am venit să discut cu ministrul, fiind anunţat că e o pregătire la MAI pe acest subiect şi să vedem despre ce e vorba şi cât de pregătiţi sunt. Sunt pregătiţi. Am rugat poliţia să îşi ia în serios rolul, nu că nu şi l-ar fi luat până acum, în special pe prevenire, fiindcă e preferabil să închidă un drum decât să încercăm să scoatem de sub nămeţi", a declarat premierul după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Interne.

Premierul Mihai Tudose, revenit din vizită oficială din Serbia, a mers de la aeroport direct la Ministerul de Interne. Una dintre temele discutate este modul în care autorităţile locale şi judeţene s-au pregătit de vremea rea, în contextul avertizărilor emise de meteorologi.

ANM a emis, sâmbătă, două atenţionări cod galben, fiind anunţate ninsori în zonele montane şi intensificări ale vântului în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei.

Codul galben de ninsori a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 15.00, fiind valabil până duminică, la ora 16.00.

În toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ şi cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, precizează meteorologii.

Codul galben de vânt va fi în vigoare duminică, în intervalul 02.00 - 16.00.

În intervalul menţionat în sudul Olteniei, al Munteniei şi al Dobrogei vântul va avea intensificări cu viteze de 55...60 km/h şi temporar 70 km/h, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici