COD GALBEN de ploi şi vijelii în 20 de judeţe şi Bucureşti. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, valabilă de joi de la ora 18.00 până vineri la ora 06.00 în 20 de judeţe şi Bucureşti. Se vor produce ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

12053 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi şi vijelii în 20 de judeţe şi Bucureşti. HARTA zonelor afectate

COD GALBEN de ploi şi vijelii în 20 de judeţe din ţară. HARTA zonelor afectate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de joi, ora 18.00, până vineri, la ora 06.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Munteniei, precum şi în zona de munte.

În judeţele avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Prahova, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Vrancea, Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava, Botoşani şi unele zone din Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.


Gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare semnificativă faţă de ziua precedentă; cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul şi în sud-estul ţării, precum şi în zona montană unde pe spaţii restrânse se vor semnala averse, în general slabe, însoţite izolat de fenomene electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, dar şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 29 de grade, iar cele minime între 9 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, dar şi uşor mai mari pe litoral.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi condiţii ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla moderat ziua şi în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 26... 27 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

LA MUNTE

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare semnificativă faţă de ziua precedentă; cu toate acestea, vor mai fi înnorări temporare, însă aversele vor fi în general slabe şi se vor semnala pe spaţii restrânse în Carpaţii Oreintali şi Meridionali şi doar izolat în restul zonei montane. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, cu viteze de până la 70...75 km/h pe crestele Munţilor Făgăraş, dar şi în Carpaţii Curburii.

LA MARE

Vremea va uşor instabilă şi normală termic. Cerul va fi variabil temporar noros, ziua. Trecător vor cădea averse însoţite de descărcări electrice, ziua. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 27 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 22 de grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici