Cod galben de ploi şi vijelii în jumătate din ţară

Meteorologii au instituit, miercuri, o avertizare cod galben de ploi şi vijelii vizând aproximativ jumătate din teritoriul ţării, valabilă de joi dimineaţă până vineri după-amiază.

22 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi şi vijelii în jumătate din ţară

Cod galben de ploi şi vijelii în jumătate din ţară (Imagine: www.meteoromania.ro)

Conform documentului, publicat pe site-ul ANM, de joi dimineaţă de la ora 3.00 şi până vineri la ora 15.00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi în vestul şi nordul Olteniei.

Aceasta se va manifesta, potrivit meteorologilor, prin intensificări ale vântului "care vor avea şi aspect de vijelie".

Cantităţile de precipitaţii aşteptate de meteorologi vor fi, în general, cuprinse între 25 şi 30 de litri pe metrul pătrat, însă izolat, în special la munte, vor ajunge la 40-45 de litri pe metrul pătrat. În plus, izolat, meteorologii prognozează căderi de grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici