COD PORTOCALIU de furtuni. HARTA judeţelor vizate de avertizarea meteo / Redeschiderea Transfăgărăşanului, amânată

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare cod portocaliu de ploi abundente pentru 12 judeţe din nordul şi centrul ţării, valabilă de vineri, de la ora 15.00, până sâmbătă dimineaţă, la ora 06.00.

10337 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de furtuni. HARTA judeţelor vizate de avertizarea meteo / Redeschiderea Transfăgărăşanului, amânată

COD PORTOCALIU de furtuni. HARTA judeţelor vizate de avertizarea meteo

Meteorologii avertizează că în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, local în Maramureş şi în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi pe arii restrânse 60-70 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse şi pentru intervale mai scurte de timp.

În vigoare este şi un cod galben de furtuni, valabil tot până sâmbătă dimineaţă, la ora 06.00. Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în Transilvania, Maramureş, Crişana, Banat, nordul Munteniei şi zona montană şi deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Codul portocaliu de ploi abundente amână redeschiderea Transfăgărăşanului

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă, rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule, în condiţiile în care ANM a anunţat cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe judeţe.

Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie care anunţă cod portocaliu de ploi abundente pentru mai multe judeţe, printre care şi judeţul Sibiu pe raza căruia este DN 7C, CNAIR a decis, pentru siguranţa participanţilor la trafic, că circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), rămâne închisă pentru toate categoriile de autovehicule, anunţă CNAIR.

”Subliniem că fenomenele meteorologice manifestate prin instabilitate atmosferică şi ploi abundente reprezintă un real pericol pentru partcipanţii la trafic, mai ales la mare altitudine, cum este cazul Transfăgărăşanului”, arată sursa citată.

CNAIR va deschide acest sector de drum după îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice şi verificarea stării drumului, astfel încât să fie îndeplinite condiţiile de siguranţă pentru cei care aleg acest traseu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici