Cod portocaliu de inundaţii în Prahova, până la ora 23.00

Râurile mici din bazinul superior şi mijlociu al Teleajenului şi din bazinul Doftanei, din judeţul Prahova, sunt sub cod portocaliu de inundaţii până la ora 23.00, potrivit unei avertizări a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

240 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii în Prahova, până la ora 23.00

Cod portocaliu de inundaţii în Prahova, până la ora 23.00 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu efect de inundaţii locale pe râurile mici din bazinul superior şi mijlociu al Teleajenului şi din bazinul Doftanei, judeţul Prahova.

După expirarea avertizării hidrologice de cod portocaliu râurile din aceste bazine hidrografice trec pe avertizare hidrologică de cod galben până la data de 10 iunie.

Până la aceeaşi dată este cod galben pe râurile din bazinul superior al Prahovei şi unii afluenţi de stânga ai Ialomiţei din judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici