COD PORTOCALIU de ploi cu grindină şi vijelii. Ce judeţe sunt vizate de avertizare

Meteorologii au emis, sâmbătă după-amiază, o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, prognozând că sâmbătă, până la ora 15.55, în jumătatea de nord a judeţului Constanţa şi jumătatea de sud a judeţului Tulcea va ploua cu grindină şi vor fi intensificări de vânt.

1909 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de ploi cu grindină şi vijelii. Ce judeţe sunt vizate de avertizare

COD PORTOCALIU de ploi cu grindină şi vijelii. Ce judeţe sunt vizate de avertizare (Imagine: Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

Potrivit textului avertizării nowcasting emise, sâmbătă, de Administaţia Naţională de Meteorologie, în jumătatea de nord a judeţului Constanţa şi jumătatea de sud a judeţului Tulcea vor fi descărcări electrice şi cantităţi de precipitaţii ce pot depăşi izolat 40 - 50 de litri pe metrul pătrat într-o oră.

"Fenomene asociate: grindină de mici dimensiuni şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie", au precizat meteorologii.

Avertizarea nowcasting este valabilă până la ora 15.55.

Sâmbătă, de la ora 10.00, a intrat în vigoare atenţionarea cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă în Bucureşti şi 19 judeţe din jumătatea de est a ţării.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sâmbătă, ora 10.00 şi până duminică, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va acccentua treptat, începând din sud-estul extrem al ţării, şi va cuprinde jumătatea estică a ţării.

"Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apa vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp", a precizat ANM.

Meteorologii au menţionat că aceste fenomene se vor semnala sâmbată în special în Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, iar duminică în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali.

Avertizarea cod galben este valabilă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici