COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii pentru şase judeţe din nord-estul ţării. HARTA Meteo pentru întreaga ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii pentru şase judeţe din nord-estul ţării, valabilă până miercuri la ora 11.00.

4034 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi vijelii pentru şase judeţe din nord-estul ţării. HARTA Meteo pentru întreaga ţară

Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii pentru şase judeţe din nord-estul ţării (Imagine Adriana Neagoe / Mediafax Foto)

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare marţi la ora 14.00 şi vizează judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău. Meteorologii anunţă că instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar local precipitaţiile vor fi şi de 70 l/mp.

În paralel, au fost emise şi două avertizări cod galben de ploi torenţiale, valabile până miercuri la ora 11.00.

Prima avertizare intră în vigoare marţi la ora 14.00, vizează 30 de judeţe şi Capitala şi este valabilă până marţi la ora 23.00. În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii local de 50 l/mp şi se vor înregistra intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină.

A doua avertizare cod galben intră în vigoare marţi la ora 23.00 şi este valabilă până miercuri la ora 11.00, vizând 18 judeţe.

Potrivit ANM, "aria manifestărilor de instabilitate atmosferică se va restrânge către partea de est şi sud-est a ţării. Astfel, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali şi local a Carpaţilor Meridionali vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de vânt. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 45...50 l/mp".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici