Codul galben de inundaţii pe Dunăre se prelungeşte până marţi

Hidrologii au decis, vineri, să prelungească avertizarea cu Cod galben de inundaţii pe Dunăre cu încă patru zile, având în vedere creşterea debitelor pe sectorul românesc al fluviului, informează, vineri, Institutul naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

20 afișări
Imaginea articolului Codul galben de inundaţii pe Dunăre se prelungeşte până marţi

Codul galben de inundaţii pe Dunăre se prelungeşte până marţi

"Având în vedere situaţia hidrologică actuală, cu valori în creştere ale nivelurilor şi debitelor pe sectorul românesc al Dunării - datorită debitelor ridicate înregistrate la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, şi a celor deversate din sistemul hidroenergetic Porţile de Fier, se actualizează avertizarea hidrologică numărul zece din 11 martie 2009, ora 15", se precizează în avertizare.

Astfel, hidrologii au decis să menţină codul galben pe Dunăre, pe sectorul Gruia- Zimnicea aferent judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman şi în zona Isaccea, în judeţul Tulcea.

Codul galben a fost instituit pe Dunăre marţi, pe sectorul fluviului cuprins între Gruia şi Bechet, aferent judeţelor Mehedinţi şi Dolj. Miercuri, avertizarea a fost prelungită şi extinsă şi pentru sectorul Corabia-Zimnicea, aferent judeţelor Olt şi Teleorman, dar şi pentru zona de vărsare a fluviului, la Isaccea, în Tulcea.

Citeşte şi:

Codul galben de inundaţii pe Dunăre se prelungeşte şi se extinde

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici