CODUL GALBEN de inundaţii pe râul Olt, prelungit până luni

Hidrologii au prelungit, vineri, avertizarea de cod galben pe un sector al Oltului şi pe afluenţii acestuia din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, riscul menţinându-se, potrivit specialiştilor, până luni la prânz.

249 afișări
Imaginea articolului CODUL GALBEN de inundaţii pe râul Olt, prelungit până luni

CODUL GALBEN de inundaţii pe râul Olt, prelungit până luni (Imagine: Liliana Bujdei/Arhiva Mediafax Foto)

Sectorul vizat de prelungirea avertizării, valabilă iniţial până vineri seară, este acelaşi: Micfalău - Sebeş Olt, potrivit Insitutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Creşterile de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie se pot produce şi pe unii afluenţi ai Oltului de pe acest sector, se precizează în actualizarea avertizării cod galben.

Hidrologii au prognozat, joi, că Oltul şi afluenţii săi din zona vizată pot ajunge la debite superioare cotelor de atenţie, având în vedere precipitaţiile de 15-20 de litri pe metru pătrat, prognozate de meteorologi.

În intervalul avertizării se pot atinge cotele de atenţie şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi de munte (din alte bazine hidrografice), având în vedere prognoza meteorologică care indică posibilitatea producerii de precipitaţii sub formă de aversă pe arii relativ extinse, care izolat pot fi însemnate (15-20 l/mp).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici