Codul galben de inundaţii pe râurile din Timiş, extins până vineri

Autorităţile din judeţul Timiş au fost avertizate, joi, asupra faptului că ameninţarea cu cod galben referitoare la creşterile debitelor râurilor Timiş, Bârzava şi Moraviţa până la depăşirea cotelor de atenţie se prelungeşte până vineri, în urma ploilor prognozate.

15 afișări
Imaginea articolului Codul galben de inundaţii pe râurile din Timiş, extins până vineri

Codul galben de inundaţii pe râurile din Timiş, extins până vineri (Sursa:Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD), avertizarea de miercuri ce viza râurile Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna şi afluenţii acestora - valabilă de miercuri după-amiază şi până joi seară şi care prognoza creşteri "importante" de debite şi posibila depăşire a cotelor de atenţie - se prelungeşte până vineri la prânz doar în Timiş.

Prelungirea avertizării vizează creşteri de debite şi niveluri pe râurile Timiş, Bârzava şi Moraviţa din judeţul TImiş.

"Având în vedere situaţia nivelurilor şi debitelor ridicate de pe râurile din spaţiul hidrografic Banat şi a cantităţilor de precipitaţii înregistrate şi prognozate, se vor produce creşteri de debite şi niveluri pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Cerna, cu posibile atingeri ale cotelor de atenţie", se preciza în textul avertizării de miercuri ce se referea şi la alte râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici