COMENTARIU Sorin Avram | Guvernul Cîţu, împiedicat să aducă sănătate, că-i mai bună decât toate!

909 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Guvernul Cîţu, împiedicat să aducă sănătate, că-i mai bună decât toate!

COMENTARIU Sorin Avram | Guvernul Cîţu, împiedicat să aducă sănătate, că-i mai bună decât toate!

În câteva rânduri, optimismul l-a dat afară din casă pe premierul Florin Cîţu şi l-a trimis în faţa camerelor de luat vederi pentru a ne spune că va fi bine cu vaccinarea şi la vară cald.

Nici bine nu începuse campania de vaccinare, în 27 de decembrie 2020, că domnul Cîţu şi începuse să vadă plouând cu doze de vaccin peste ţară şi milioane de români făcând cozi la miile de centre de vaccinare care urmau să se deschidă peste tot: „În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10.400.000 de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit şi să putem să scăpăm de pandemie. Deci, pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum, va merge şi mai bine de acum şi veţi vedea”. Cu aproximaţie, această declaraţie a tot fost repetată de premier din 13 ianurie şi până astăzi.

Vom vedea ce va fi în septembrie, dar până atunci să vedem ce s-a făcut până acum. Suntem la începutul aprilie, la trei luni de la debutul campaniei de vaccinare, şi numai 1.168.837 de români au fost vaccinaţi cu ambele doze, căci vaccinare, adică imunizare în adevăratul sens al cuvântului, înseamnă să fi fost făcute ambele doze. Bine, să presupunem că cei 921.627 de români care şi-au făcut prima doză vor primi rapelul până la jumătatea acestei luni, ceea ce înseamnă că în România vor fi fost imunizaţi până pe 15 aprilie, adică în trei luni şi jumătate, aproximativ 2 milioane de oameni.

De la 15 aprilie şi până în septembrie mai sunt încă patru luni şi jumătate. În ritmul actual al vaccinării, asta înseamnă că până pe 1 septembrie 2021 vor fi fost vaccinaţi numai aproximativ 4,3 milioane de români, diferenţa până la previziunile premierului, de 10,4 milioane de vaccinări, fiind uriaşă.

Până în septembrie nu se ştie câte doze de vaccin va primi România, câte centre de vaccinare vor fi în funcţiune, dar şi câţi dintre cetăţenii acestei ţări vor dori să se vaccineze. Totul depinde de modul cum va şti Guvernul să comunice, de cum va reuşi să combată campaniile anti-vaccinare foarte prezente pe reţelele de socializare şi de câţi miniştri ai cabinetului său vor mai fi surprinşi umblând fără mască, semn pentru foarte mulţi cetăţeni că, de fapt, chestia cu pandemia nu este decât o mare făcătură.

Totuşi, e puţin probabil că ţinta fixată de Florin Cîţu pentru luna septembrie, de 10,4 milioane de vaccinări, va fi atinsă. Mult mai uşor îi va fi premierului să-i arate cu degetul pe cei vinovaţi pentru neîndeplinirea planului, iar aceştia nu vor fi uşor de identificat, fiind vorba despre pesedişti şi aurişti, şi despre fasciştii, rasiştii, marxiştii, leniniştii, staliniştii, socialiştii şi comuniştii din ţară şi din lumea largă al căror principal scop este acela de împiedica Guvernul de la Bucureşti să aducă pe aceste meleaguri multă sănătate, că-i mai bună decât toate!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici