COMENTARIU: Unirea celor buni

Aurelia Ion se odihneşte într-o lume mai bună. Adrian Iovan îi urmează şi el. Ziana Motora şi Raluca Zăgănescu s-au întors la truda zilnică a medicinei. Doctorul Zamfir se caută de rănile sufletului. Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif şi Argentin Toader din Horea îşi văd de cele obişnuite.

1541 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Unirea celor buni

COMENTARIU: Unirea celor buni (Imagine: Catalin Cadan/Mediafax Foto)

Pentru cei dintre ei rămaşi pe pământ , 24 ianuarie e doar o dată. Ziana, Raluca, Radu, Gheoghe, Argentin şi cei ca ei au avut deja, zilele astea, mica lor Unire. Unirea în speranţă, durere, iar speranţă, iar durere, în lupta feroce pentru viaţă. Pentru cei dintre ei care au pierdut această luptă, 24 ianuarie nu mai contează, pentru că amintirea se măsoară cu alţi parametri ai memoriei şi inimii. Adrian şi Aurelia au avut şi ei Unirea lor: în durere şi în cumplita singurătate dinaintea morţii nedrepte.

Unirea celor buni şi sacrificiile din tragedia de pe munte nu trebuie să rămână zadarnice. Bunul-simţ tăcut trebuie să aibă victoria lui, dar nu aşa de scump plătită. Bunul-simţ tăcut trebuie să aibă o victorie pragmatică, în numele acestor oameni, care nu trebuie uitaţi sau folosiţi ca pretext pentru răfuieli şi reaşezări între ticăloşii zilei.

Pe 24 ianuarie, în dis-de-dimineaţa Micii Uniri, l-am văzut pe Victor Ponta făcând pe bunul şi dreptul în sălaşul lăsat liber, în cele din urmă, de cetăţeanul Radu Stroe, această întruchipare perfectă a absurdului continuu. A promis ca de saptamana viitoare se va ocupa de repararea sistemului.

Fără vocea şi lupta tenace a celor buni, Unirea lor în tragedii şi sacrificiile sfârşesc în sterilitate. Au grijă zmeii de după război să o împingă pe margine şi în uitare, hohotind insolent. Iar vocea şi lupta tenace trebuie să fie pentru schimbarea orânduirilor strâmbe. Altfel totul se pierde în neant.

Pe 24 ianuarie, de Mica Unire din istoria oficială, după zilele de mică Unire din istoria tragică foarte recentă, timpul a decis ironic: zăpada întârziată ne va acoperi fără discriminări cu un alb foate pur.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici