Comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individualia fost interzis în pieţele din Sectorul 1

Comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individuali a fost interzis, timp de 30 de zile, în toate pieţele din Sectorul 1, ca urmare a confirmării gripei aviare la cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa, a anunţat Primăria Sectorului 1.

238 afișări
Imaginea articolului Comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individualia fost interzis în pieţele din Sectorul 1

Comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individualia fost interzis în pieţele din Sectorul 1

"Timp de 30 de zile, comerţul cu păsări şi ouă de către producătorii individuali a fost interzis în toate pieţele din Sectorul 1. Menţionăm că nu a fost restricţionată comercializarea de produse avicole, în supermarket-uri şi celelalte magazine autorizate. Totodată, a fost interzisă pe teritoriul Sectorului 1, organizarea de târguri şi expoziţii de păsări. Mai mult, începând de sâmbătă, 11 februarie 2017, Poliţia Locală Sector 1, va demara controale în pieţe privind comercializarea de păsări şi ouă. Acest control va fi dublat şi de Administraţia Pieţelor Sector 1, în special în Piaţa 16 Februarie", potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, remis vineri MEDIAFAX.

“Răspundem cu măsuri concrete, în limita competenţelor pe care le avem, pentru a preveni răspândirea acestor cazuri izolate de gripă aviară. Toţi directorii din primărie ştiu ce au de făcut pentru ca populaţia să fie în siguranţă şi situaţia să fie ţinută sub control”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

O altă măsură pentru prevenirea şi răspândirea focarului de boală, dispusă de celula de criză, o constituie verificarea de către Poliţia Animalelor a gospodăriilor care deţin păsări pentru a se asigura că acestea sunt ţinute închise şi nu vin în contact cu păsările sălbatice.

De asemenea, începând de vineri, Poliţia Locală a început o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la măsurile ce trebuie să le ia pentru prevenirea răspândirii cazurilor de gripă aviară.

Potrivit unui buletin de analiză, emis de Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, a fost confirmată influenţa aviară la cinci pescăruşi găsiţi morţi pe malul lacului Griviţa, în aval de barajul Străuleşti.

Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, instituţia care conduce celula de criză de la nivelul Capitalei, a stabilit o zonă de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri în jurul locaţiei unde au fost descoperite cazurile de gripă aviară. Această zonă de supraveghere cuprinde Sectoarele 1, 2, 5 şi 6 din Municipiul Bucureşti precum şi localităţile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogoşoaia, Chitila, Dragomireşti Vale şi Chiajna din judeţul Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici