Comisar european: Soluţia de combatere a euroscepticismului - accesibilitate mai mare la Erasmus

O soluţie de combatere a euroscepticismului în rândul tinerilor constă într-o mai mare accesibilitate a programului studenţesc Erasmus pentru cei din regiunile mai sărace, declară comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Navracsics Tibor.

687 afișări
Imaginea articolului Comisar european: Soluţia de combatere a euroscepticismului - accesibilitate mai mare la Erasmus

Comisar european: Soluţia de combatere a euroscepticismului - accesibilitate mai mare la Erasmus (Imagine: Hepta)

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, la un dialog cetăţenesc, care sunt soluţiile UE de combatere a euroscepticismului în rândul tineri, Navracsics Tibor a răspuns că UE trebuie să diversifice identitatea europeană care să fie complementară identităţilor naţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“La suprafaţă este o criză economică în Europa, dar dincolo de această suprafaţă este o criză de identitate, iar UE devină o victimă a succesului tradiţiilor europene. Dacă nu dezvoltăm diversitatea identităţii europene, iar programul studenţesc Erasmus ne dă un bun exemplu al acestei diversităţi, lucrurile nu vor merge bine. Identitatea europeană nu trebuie să fie deasupra identităţilor naţionale, ci să fie complementară acestora. Trebuie să facem programul Erasmus accesibil şi tinerilor care provin din regiuni ale UE mai puţin dezvoltate care să intre în Erasmus şi să schimbe lucrurile prin atitudinea lor”, a spus comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Navracsics Tibor.

Acesta a declarat că este un susţinător al unor astfel de dezbateri pentru că doreşte să asculte vocea tinerilor, în condiţiile în care UE este o Uniunea despre oameni.

La întâlnire a participat şi fostul negociator şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, deputatul UDMR, Csoma Botond, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, reprezentanţi ai ADRNV şi ai unor organizaţii de tineret.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici