Comisar-şef la IPJ Caraş-Severin şi un avocat, reţinuţi pentru trafic de influenţă

Şeful biroului tehnic al Serviciului Logistic din Poliţia Caraş-Severin şi un avocat din cadrul Baroului Constituţional Reşiţa, au fost reţinuţi sub acuzaţia de trafic de influenţă, afirmă surse judiciare.

998 afișări
Imaginea articolului Comisar-şef la IPJ Caraş-Severin şi un avocat, reţinuţi pentru trafic de influenţă

Comisar-şef la IPJ Caraş-Severin şi un avocat, reţinuţi pentru trafic de influenţă (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Timişoara i-au reţinut, miercuri, pe Dorin Militaru, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef), şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Caraş-Severin, şi pe Loredana Monica Miulescu, ambii fiind acuzaţi de trafic de influenţă.

Cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează DNA, într-un comunicat de presă de joi.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în cursul anului 2008, Dorin Militaru, în calitate de comandant al Centrului Militar Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la un denunţător suma de 1.000 de euro pentru a-l sprijini să ocupe în mod nelegal un post de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

"Concret, Militaru Dorin i-a dat asigurări denunţătorului că va interveni pentru promovarea probelor scrise prin furnizarea răspunsurilor de către o persoană implicată în organizarea concursului. Pentru că denunţătorul nu a reuşit să ocupe postul menţionat mai sus, Militaru Dorin i-a restituit acestuia suma de 1.000 de euro", notează procurorii în documentul citat.

Ulterior, în cursul lunii martie 2009, Dorin Militaru, în calitate de şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic, s-a oferit să îl ajute pe denunţător să câştige concursul pentru ocuparea unui post de agent de poliţie în IPJ Caraş-Severin. Astfel, Dorin Militaru i-a prezentat-o pe Loredana Miulescu, susţinând că aceasta poate interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere în cadrul Poliţiei Române pentru a câştiga concursul pentru ocuparea postului de agent de poliţie. Loredana Monica Miulescu a pretins şi primit de la denunţător, în două tranşe, suma de 5.000 de euro.

"Toate aceste demersuri au rămas fără rezultat deoarece denunţătorul a aflat că a fost sistată procedura de ocupare a postului respectiv", potrivit procurorilor.

Din cei 5.000 de euro primiţi, Loredana Miulescu i-a restituit denunţătorului 1.000 de euro. Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparţinând lui Dorin Militaru, pentru recuperarea diferenţei.

La instrumentarea acestui dosar procurorii au colaborat cu ofiţeri din Direcţia Generală Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici