Comisarul şef Mihai Pruteanu a câştigat concursul pentru şefia IPJ Olt

Comisarul şef Mihai Pruteanu a câştigat, vineri, concursul pentru şefia Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt, funcţie pe care ofiţerul o ocupa, în calitate de împuternicit, din 8 octombrie 2012, informează Poliţia Română.

275 afișări
Imaginea articolului Comisarul şef Mihai Pruteanu a câştigat concursul pentru şefia IPJ Olt

Comisarul şef Mihai Pruteanu a câştigat concursul pentru şefia IPJ Olt (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"La data de 15 martie a.c., la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a desfăşurat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Astfel, în urma evaluării candidaţilor, comisarul-şef de poliţie Pruteanu Mihai a câştigat concursul organizat pentru funcţia de inspector şef al IPJ Olt", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Comisarul şef de poliţie Mihai Pruteanu a fost desemnat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de inspector şef al IPJ Olt încă din 8 octombrie 2012, prin ordin al şefului Poliţiei Române - chestorulul şef Petre Tobă.

Mihai Pruteanu are 52 de ani şi a ocupat funcţia de adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române din martie 2008. Ofiţerul a activat în cadrul acestei direcţii din 1991, iar anterior a lucrat ca ofiţer operativ la Secţia 14 Poliţie din Bucureşti.

Pruteanu a fost instalat la conducerea IPJ Olt în locul comisarului şef Ion Voicu.

IPJ Olt a făcut obiectul unui control, în toamna lui 2012, în urma denunţului formulat de un poliţist care a semnalat mai multe nereguli.

În urma verificărilor, reprezentanţii MAI au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova în legătură cu împrejurările în care, la data de 9 aprilie 2010, s-a organizat concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Drăgăneşti-Olt - concurs la care şeful Poliţiei Balş a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

După ce procurorii au deschis un dosar penal pe numele ofiţerului, ministrul de interne de atunci, Mircea Duşă, a cerut Corpului de Control să extindă verificările şi la nivelul IPJ Olt, iar în urma acestui control, Ion Voicu, şeful instituţiei, cei doi adjuncţi ai acestuia şi alţi opt ofiţeri cu funcţii de conducere au ajuns să fie cercetaţi prealabil pentru managament defectuos şi lipsă de reacţie în ce priveşte criminalitatea stradală.

La sfârşitul anului trecut, IPJ Olt s-a aflat din nou în centrul atenţiei ca urmare a unui alt scandal declanşat după ce poliţista Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen pe fostul ei şef, ofiţer în cadrul Poliţiei Balş, pe motiv că acesta ar fi violat-o.

În acest context, atât conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi cea a Poliţiei Române au decis să finalizeze cât mai repede cercetările în cazul neregulilor semnalate de Corpul de Control.

În urma scandalului, Ion Voicu şi-a depus dosarul de pensionare, care a fost aprobat de ministrul Radu Stroe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici