Comisia Europeană lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Comisia Europeană a anunţat lansarea apelului la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE, care va analiza costurile de producţie, marjele şi practicile comerciale.

74 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Comisia Europeană lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanţului agroalimentar al UE

Potrivit unui comunicat al CE, crearea acestui observator este una dintre măsurile de consolidare a poziţiei fermierilor în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente şi de întărire a încrederii între toţi actorii de-a lungul acestui lanţ.

Activitatea observatorului va sprijini elaborarea de metodologii de evaluare şi de monitorizare a structurii costurilor şi a distribuţiei marjelor şi valorii adăugate de-a lungul lanţului de aprovizionare cu alimente.

Observatorul va reuni până la 80 de membri, reprezentând autorităţi naţionale responsabile cu agricultura, cu pescuitul şi cu acvacultura sau cu lanţul de aprovizionare cu alimente, precum şi organizaţii care reprezintă părţi interesate ce îşi desfăşoară activitatea în diverse etape ale lanţului – de la fermieri, furnizori de factori de producţie, industria alimentară şi comercianţi la transporturi, logistică, comerţul cu amănuntul şi consumatori.

Se preconizează că prima reuniune a observatorului va avea loc în iulie 2024.

Apelul la candidaturi este deschis până la 13 mai. Organizaţiile care îşi depun candidatura trebuie să fie înregistrate în Registrul de transparenţă pentru a fi nominalizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici