Concurenţă record la Universitatea Bucureşti: 58 pe loc la limbi moderne, 17 pe loc la Chimie şi Biochimie

  • Aproape 37.000 de tineri s-au înscris în sesiunea de vară a admiterii pentru programele de licenţă şi masterat la Universitatea din Bucureşti, din care 189 sunt elevi olimpici.
  • Programul cu cele mai multe înscrieri este Limbi moderne aplicate, care a avut concurenţă record: 58 pe un loc bugetat.
1816 afișări
Imaginea articolului Concurenţă record la Universitatea Bucureşti: 58 pe loc la limbi moderne, 17 pe loc la Chimie şi Biochimie

Potrivit UB, din cei aproape 37.000 de tineri înscrişi la programele de licenţă şi masterat ale Universităţii, 189 sunt elevi olimpici care au ales să-şi continue studiile la UB.

La unele din cele 19 facultăţi s-a înregistrat o concurenţă strânsă, ajungând până la 15 înscrieri / loc bugetat.

Programele de licenţă şi masterat oferite de facultăţile UB au numărat 36.873 de înscrieri. Dintre acestea, aproape 31.000 de înscrieri au fost înregistrate la studii universitare de licenţă la cele 19 facultăţi ale UB, în timp ce programele de studii universitare de masterat oferite de către Universitatea din Bucureşti au numărat aproape 6.000 de înscrieri.

Pentru anul universitar 2022-2023, Universitatea din Bucureşti a oferit celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.459 de locuri bugetate, în timp ce pentru candidaţii la studii de masterat, UB a pus la dispoziţie 3.250 de locuri bugetate.

La sesiunea de vară a admiterii la Universitatea din Bucureşti pentru studiile universitare de licenţă, datele arată o concurenţă medie pe universitate de aproape 7 înscrieri / loc bugetat – mai exact, 6,93 înscrieri / loc bugetat.

O concurenţă mare pentru locurile bugetate s-a înregistrat la următoarele facultăţi din cadrul UB: peste 15 înscrieri / loc bugetat la Facultatea de Chimie, peste 9 înscrieri / loc bugetat la Facultatea de Administraţie şi Afaceri şi la Facultatea de Fizică, aproape 8 înscrieri / loc bugetat la Facultatea de Litere, şi peste 6 înscrieri / loc bugetat la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine şi la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Câteva programe de licenţă care au suscitat în mod deosebit interesul tinerilor absolvenţi de bacalaureat: programul cu cele mai multe înscrieri este Limbi moderne aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, care a înregistrat o concurenţă record de peste 58 de înscrieri / loc bugetat.

O concurenţă de peste 17 înscrieri / loc bugetat s-a înregistrat la specializările Biochimie tehnologică şi Chimie Farmaceutică de la Facultatea de Chimie, în timp ce specializarea Chimie medicală din cadrul aceleiaşi Facultăţi a numărat o concurenţă de peste 15 înscrieri / loc bugetat.

O concurenţă de peste 13 înscrieri / loc bugetat s-a înregistrat pentru programele Cibernetică informatică (Facultatea de Administraţie şi Afaceri), Limba şi literatura italiană şi Studii Americane (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine).
Concurenţă de peste 12 înscrieri / loc bugetat a fost înregistrată la programul Administrarea afacerilor din cadrul Facultăţii de Administraţie şi afaceri, în timp ce peste 11 înscrieri / loc bugetat au fost înregistrate la specializările Chimie (Facultatea de Chimie), Etnologie şi Comunicare şi relaţii publice (Facultatea de Litere) şi Tehnologia Informaţiei (Facultatea de Matematică şi Informatică).

Nu în ultimul rând, specializări precum Fizică, Fizică informatică, Fizică tehnologică (Facultatea de Fizică) sau Limba şi literatura portugheză (Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine) au numărat o concurenţă de peste 10 înscrieri / loc bugetat scos la concurs.

În plus, la sesiunea de admitere din iulie 2022, 189 de elevi olimpici au ales Universitatea din Bucureşti pentru continuarea studiilor şi formarea lor academică. Dintre aceştia, 113 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 35 pentru Facultatea de Fizică, 27 pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, 6 pentru Facultatea de Istorie, 3 pentru Facultatea de Litere, 2 pentru Facultatea de Chimie şi câte unul pentru Facultăţile de Biologie, Drept şi Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Şi în cazul programelor de masterat, cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au înregistrat un număr mare de înscrieri în rândul absolvenţilor de licenţă. Astfel, o concurenţă semnificativă pentru programele de masterat s-a înregistrat la Facultatea de Fizică, unde s-au înregistrat peste 4 înscrieri / loc bugetat, la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, unde s-au înregistrat aproape 4 înscrieri / loc bugetat şi la Facultatea de Administraţie şi Afaceri, unde s-au înregistrat 3 înscrieri / loc bugetat.

Pentru anul universitar 2022-2023, cu sesiunile de admitere din iulie şi septembrie, Universitatea din Bucureşti propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate ca răspuns la dinamica socio-economică actuală şi la provocările viitorului. Este vorba despre programele de licenţă Psihologie - Ştiinţe cognitive (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focşani, în sesiunea de toamnă) şi Robotică (program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică, în sesiunea de toamnă), precum şi despre programele de masterat din domeniul Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoţii şi Terapii cognitiv-comportamentale (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici