Concurs anual de matematică pe internet

Elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal au posibilitatea de a se înscrie, începând de joi, la concursul anual de matematică Viitori Olimpici, ce se va desfăşura prin intermediul site-ului www.viitoriolimpici.ro.

319 afișări
Imaginea articolului Concurs anual de matematică pe internet

Concurs anual de matematică pe internet (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Competiţia are scopul de a pregăti gratuit cât mai mulţi elevi, în vederea participării la olimpiada naţională de matematică. În plus, viitorii olimpici au posibilitatea să se cunoască şi să-şi compare performanţele, înainte de începerea olimpiadei naţionale. Site-ul oferă, de asemenea, informaţii utile şi materiale interesante precum articole, profile, sfatul psihologului.

Proiectul a fost creat la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) şi Intuitext, divizia de software educaţional a Softwin.

"Am creat acest proiect din dorinţa de a atrage cât mai mulţi elevi spre olimpiada de matematică şi de a le oferi tuturor copiilor posibilitatea să aprofundeze şi să exerseze gratuit noţiuni matematice ce permit atingerea unor grade ridicate de performanţă", a declarat profesorul Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, coordonator al lotului olimpic naţional de matematică.

Site-ul www.ViitoriOlimpici.ro se adresează elevilor din clasele IV - XII, fiind disponibil câte un concurs pentru fiecare an de studiu. Competiţia se desfăşoară pe parcursul a 13 etape on-line (la fiecare două săptămâni) plus o etapă finală, ce va avea loc în cadrul unei tabere organizate în acest sens. În cadrul fiecărei etape vor fi publicate, pentru fiecare clasă, materiale de studiu care tratează teme din programa de olimpiadă, teste de evaluare cu corectare automată de tip grilă, trei probleme deschise pentru fiecare clasă şi o problemă a etapei.

Colaborarea SSMR - Intuitext s-a materializat şi în trecut, prin salvarea şi digitizarea întregii colecţii de 114 ani a Gazetei Matematice. Ambele proiecte au ca scop revitalizarea pasiunii elevilor pentru matematică.

Intuitext, compania de software educaţional a grupului Softwin, este lider pe piaţa lecţiilor pe calculator din România şi unul dintre cei mai inovatori jucători de pe piaţa mondială de elearning. Materialele educaţionale dezvoltate de Intuitext îmbină într-un mod inovator jocul cu învăţarea, fiind realizate în conformitate cu programa şcolară, dar adaptate la exigenţele noilor generaţii de elevi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici