Condescu: Am luat credite personale de 1,9 mil. euro ca să ajut Pandurii, punând gaj proprietăţile

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, că în perioada august 2011 - martie 2013 a contractat de la bănci credite personale de 1,9 milioane de euro pentru a ajuta echipa de fotbal.

565 afișări
Imaginea articolului Condescu: Am luat credite personale de 1,9 mil. euro ca să ajut Pandurii, punând gaj proprietăţile

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu (Imagine: Florinel Gureanu/Mediafax Foto)

Condescu a prezentat, duminică, o situaţie a creditelor personale luate de la bănci pentru a ajuta echipa de fotbal, el susţinând că dacă "unii" îl vor reţinut îşi poate pune singur cătuşe la mâini, cu condiţia "să fie linişte" la club.

"Trebuie să fii cel puţin scrântit la cap sau orbit de ură să crezi că un om care riscă atât, aducând la club 1,9 milioane de euro din credite personale, cu care putea face orice, poate face fapte ilegale sau penale. Înseamnă că lumea ori a înnebunit ori nu suntem într-o situaţie normală", a declarat Condescu.

El a spus că toate creditele au fost luate prin gajarea propriilor proprietăţi şi prin garantarea suplimentară de către unul din sponsorii echipei pentru sumele luate de la bancă în nume personal.

"Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar doresc tuturor bărbaţilor să aibă influenţă asupra soţiilor cât am avut eu, fără să o prostesc, să semneze cu mine astfel de contracte. Pentru ce nu poţi să acoperi trebuie să găseşti un sponsor sau un nebun pe care să-l convingi că ce va pune el lângă tine ca să gireze nu va pierde. Am avut noroc de astfel de oameni, şi nevastă-mea, dar şi nebunii care au crezut că lucrurile merg în direcţia asta. Şi am avut noroc", a susţinut Condescu.

Marin Condescu a mai spus că în timp ce el s-a împrumutat pentru a ajuta echipa în momente financiare dificile, Complexul Energetic Oltenia a plătit anul acesta doar 3,4 milioane de lei către clubul de fotbal, ultima plată fiind făcută în luna mai, în iunie şefii unităţii depunând la Poliţie trei plângeri penale prin care solicitau cercetarea modului în care s-au cheltuit banii la echipa de fotbal.

"Numai impozite la stat şi taxe am avut de plătit până acum peste 9 milioane de lei. Marele finanţator, aşa cum îl prezentaţi dumneavoastră în presă, de abia a plătit 3,4 milioane lei, adică aproape o treime din impozite. Restul cheltuielilor cum credeţi că le-am acoperit? Aşteptând bani de la marele finanţator CEO? Clubul Pandurii nu depinde de banii Complexului Energetic Oltenia, am mai spus-o şi o repet”, a mai susţinut preşedintele Consiliului de Administraţie al Pandurii.

Marin Condescu a mai spus că împotriva sa la Poliţie au fost depuse 25 de plângeri penale.

"Eu cred în Poliţie, în Parchet, în Justiţie, că altfel nu aş avea puterea să mă lupt cu nenorociţii ăştia. Am auzit că marea lor satisfacţie este să mă vadă 24 de ore cu cătuşe la mâini, că ei ştiu că la Judecătorie nu au nicio şansă. Dacă acesta e preţul suprem, dacă lasă Clubul în pace, pornind acţiuni comune de relansare a CE Oltenia, tocmim o zi. Vă chem şi pe dumneavoastră, mergem într-o dimineaţă la ora 8.00, punem cătuşele şi gata, am terminat bâlciul (...) Dar după 24 de ore trebuie să pornim de la un punct zero şi în domeniul economic, şi în cel sportiv", a mai declarat Condescu.

În finalul conferinţei de presă, preşedintele CA de la Pandurii a prezentat şi un document de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, din care reiese că valoarea datoriilor clubului la bugetul de stat este zero.

În cursul acestei săptămâni, Marin Condescu a fost audiat la Poliţia Gorj după ce anchetatorii au făcut mai multe percheziţii la sediul Clubului Pandurii, precum şi la locuinţa din Târgu Jiu a lui Condescu. Ancheta vizează modul în care acesta ar fi luat un credit bancar de 500.000 de euro, ar fi dat banii clubului, iar ulterior i-ar fi recuperat fără să evidenţieze aceste operaţiuni în contabilitate, Condescu fiind acuzat de spălare de bani, fals şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici