Conducerea Vulcan spune că va achita săptămâna viitoare salariile restante

Conducerea companiei Vulcan (VULC), specializată în producţia de generatoare de aburi, susţine că se confruntă cu întârzieri la plată din partea unor beneficiari, dar că va achita restanţele salariale săptămâna viitoare, după ce, vineri dimineaţa, aproximativ 30% din angajaţi au oprit activitatea.

32 afișări
Imaginea articolului Conducerea Vulcan spune că va achita săptămâna viitoare salariile restante

Conducerea Vulcan spune că va achita săptămâna viitoare salariile restante (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Salariaţii au acuzat nechitarea a 50% din salariile cuvenite la 15 mai, respectiv 100% din cele programate pentru 30 mai, precizează conducerea Vulcan, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

"Întârzierile salariale menţionate sunt cauzate de întârzierile la plată ale unor beneficieri care, în parte, depind de alocaţiile la bugetul de stat", a declarat, în comunicat, directorul general al companiei, Marin Măciucă.

Pe de altă parte, compania susţine că acţiunea sindicaliştilor contravine prevederilor legale în vigoare, respectiv Legii 168/1999 şi Codului Muncii.

"Precizăm, de asemenea, că administraţia va lua măsuri pentru ca săptămâna viitoare să fie achitate drepturile salariale", se mai arată în comunicat.

Vineri dimineaţa, câteva sute de muncitori ai companiei au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi de neplata salariilor. Reprezentanţi ai conducerii Uzinei Vulcan din Bucureşti au început ulterior negocierile cu liderii sindicali şi cu muncitorii pentru stingerea conflictului şi reluarea lucrului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici