CONFERINŢA MEDIAFAX - Alis Grasu: Diagnosticarea şi intervenţia rapidă în cancerul la sân cresc şansele de supravieţuire

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat că deschiderea Centrului pentru cancerul la sân, de la Spitalul "Sfânta Maria", este foarte importantă pentru că permite o intervenţie completă şi rapidă, în oncologie timpul nefiind "cel mai bun prieten" al pacientului.

149 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Alis Grasu: Diagnosticarea şi intervenţia rapidă în cancerul la sân cresc şansele de supravieţuire

Alis Grasu (Imagine: Catalin Abagiu/ Mediafax Foto)

"Cu cât diagnosticarea se face mai repede, cu atât cresc şansele de supravieţuire ale unui pacient. Atunci când boala este diagnosticată precoce, poate creşte şi rata vindecărilor", a spus dr. Alis Grasu, la conferinţa cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX, după deschiderea Centrului de Senologie de la Spitalul "Sfânta Maria".

Alis Grasu a precizat că, în afecţiunile oncologie, la fel ca în sistemul serviciilor de urgenţă, "timpul nu este cel mai bun prieten" al pacientului.

La conferinţa cu tema "Accesul pacienţilor cu cancer la tratamente noi şi inovatoare, la informaţie şi prevenţie", organizată de MEDIAFAX, au fost discutate teme precum situaţia bolnavilor de cancer în România, tratamente noi, medicina personalizată, radioterapia şi chirurgia. Evenimentul a fost sprijinit de Angelini.

În cadrul evenimentului a fost deschis şi Centrul de Senologie de la Spitalul "Sfânta Maria" şi a fost lansată campania socială "Sănătatea ta înainte de orice. Controlează-ţi sânii la cea mai mică suspiciune".

La Spitalul Clinic "Sfânta Maria" se fac operaţii de cancer mamar de câţiva ani, dar prin deschiderea centrului se va oferi suport pacientelor în toate etapele de tratament, de la controlul de rutină, până la reconstrucţia sânului. Astfel, orice femeie care vrea să intre în program trebuie să urmeze câţiva paşi, care încep cu programarea la un consult medical, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist, sau printr-o programare la numerele de telefon 021.97.36, respectiv 021.9SEN.

După programare, pacienta ajunge la medicul specialist, care poate recomanda orice investigaţie, de la ecografie la mamografie, scintigrafie, RMN, puncţie sau, dacă este cazul, biopsie pre- şi postoperatorie şi intervenţie chirurgicală. Toate aceste proceduri vor putea fi realizate în Spitalul "Sfânta Maria", astfel încât nicio pacientă nu va mai fi nevoită să-şi facă investigaţii medicale în mai multe spitale.

Totodată, simultan cu o eventuală operaţie, la cerere, se poate face şi reconstrucţia mamară, de către un medic plastician. Tot în cadrul spitalului, dacă este necesar, pacientele pot face chimioterapie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici