CONFERINŢA MEDIAFAX - Bănicioiu, despre controalele în farmacii: Preţul de referinţă este mai mult opţional

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi, la conferinţa MEDIAFAX, că acţiunile de control din farmacii continuă, însă este cunoscut faptul că preţul de referinţă este mai mult opţional pentru mulţi dintre actorii din acest domeniu.

253 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Bănicioiu, despre controalele în farmacii: Preţul de referinţă este mai mult opţional

CONFERINŢA MEDIAFAX - Bănicioiu, despre controalele în farmacii: Preţul de referinţă este mai mult opţional (Imagine: Shutterstock)

Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că nu va vorbi despre rezultatele controalelor în farmacii decât după ce acestea se vor finaliza.

"Controlul este în desfăşurare şi, tot ce vom constata, vom face public, precum şi toate măsurile pe care le vom lua sau schimbările de paradigmă pe care le vom propune. Cât nu se termină, nu aş vrea să insist pe ceea ce auzim pe surse sau colateral echipelor de control. Ştim deja că preţul de referinţă este mai mult opţional pentru cei mai mulţi dintre actorii acestui sistem", a spus ministrul Sănătăţii, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

Nicolae Bănicioiu a adăugat că scopul controlului este preventiv, pentru a vedea dacă pacientul care se duce cu reţeta compensată la orice farmacie primeşte medicamentele conform prescripţiei medicului şi dacă, în cazul în care nu există un medicament, i se aduc la cunoştinţă toate posibilităţile pe care le are, aşa cum prevăd normele Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au început în 6 noiembrie verificările privind respectarea obligaţiilor farmaciilor care au contract cu casele de asigurări de sănătate. Echipe mixte de inspectori verifică, timp de o lună, modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite.

Ministerul Sănătăţii atenţiona că farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate sunt obligate să aducă, în 24 de ore, medicamentele compensate şi gratuite pentru bolile acute care s-au epuizat şi în 48 de ore pe cele pentru suferinţele cronice, altfel riscă să rămână fără contract.

La conferinţa Mediafax Talks About Health Reform, organizată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care are ca parteneri Metropolitan Life şi Terapia Ranbaxy, au fost abordate teme precum stadiul actualizării noii liste de medicamente, cardul de sănătate, legea malpraxisului, dosarul electronic, reabilitarea unităţilor sanitare cu probleme şi necesitatea asigurărilor de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici