CONFERINŢA MEDIAFAX - Bănicioiu: Din 2015 revenim la achiziţia centralizată de medicamente pentru HIV/SIDA

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că din 2015 se va reveni la achiziţia centralizată de medicamente pentru HIV/SIDA, precizând că nu este de acord cu felul în care acestea sunt achiziţionate în prezent.

141 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Bănicioiu: Din 2015 revenim la achiziţia centralizată de medicamente pentru HIV/SIDA

Nicolae Bănicioiu (Imagine:Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că a discutat, săptămâna trecută, cu Ministerul de Finanţe despre suplimentarea fondurilor necesare pentru asigurarea tratamentului pacienţilor cu HIV/SIDA.

"Anul acesta, rezolvăm lucrurile aşa cum au fost creionate de predecesori. Nu sunt de acord cu maniera aceasta. De la anul, revenim la achiziţie centralizată de medicamente pentru HIV/SIDA. Vor fi distribuite pe regiuni, aşa cum a fost până în 2007, când, după părerea mea, lucrurile funcţionau mai bine. Joi am vorbit cu Ministerul de Finanţe şi suplimentăm tot ce nu a fost acoperit de vechea conducere", a declarat ministrul Sănătăţii, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

La conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, la Spitalul Colţea, sunt discutate, printre altele, noutăţile din pachetele de servicii medicale şi contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie, beneficiile acestora pentru sistemul sanitar, strategia Ministerului Sănătăţii privind actualizarea listei de medicamente compensate, medicamentele noi care ar putea fi admise pe lista de compensate, medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei şi efectele acestora asupra calităţii vieţii pacienţilor, dar şi soluţiile pentru pacienţii cu boli grave.

Parteneri ai evenimentului au fost  LAWG, Terapia Ranbaxy şi ONV LAW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici