CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Am obţinut, joi, certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", că a obţinut, în aceeaşi zi, certificatul de acreditare a liniei de producţie pentru vaccinul antigripal la Institutul Cantacuzino.

113 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Am obţinut, joi, certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino

CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolăescu: Am obţinut, joi, certificatul de acreditare pentru vaccinul antigripal la Cantacuzino (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Este un pas extraordinar de important pentru repunerea în funcţiune a Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie «Cantacuzino»", a spus ministrul.

Acesta a explicat că, din nefericire, în anul 2010, toate licenţele Institutului Cantacuzino au fost depuse la Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM), institutul declinându-şi posibilitatea de a mai continua producţia de vaccinuri.

Astfel, pentru reluarea producţiei, este nevoie de reluarea procedurii de acreditare, care durează între unul şi trei ani, a mai precizat Nicolăescu.

"Am vorbit atât cu reprezentanţii ANM, cât şi cu cei ai Institutului Cantacuzino şi o luăm pe etape: întâi cu vaccinul antigripal şi apoi cu celelalte vaccinuri", a mai spus ministrul.

Consilierii municipali vor să aloce suma de 700.000 de lei pentru reluarea producţie vaccinului antituberculos (BCG) la Institutul Cantacuzino, potrivit unui proiect care va fi discutat în şedinţa de vineri a CGMB.

În anul 2009, Institutul Cantacuzino a încetat producţia de vaccinuri, întrucât dotarea, organizarea şi desfăşurarea producţiei nu corespundeau normelor internaţionale şi naţionale în materie, ceea ce a determinat recurgerea la importuri.

La sfârşitul lunii mai, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, declara că are în vedere ca, după reluarea capacităţii maxime de producţie a Institutului Cantacuzino, să înceapă şi fabricarea vaccinului BCG şi a Cantastimului.

Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino este un producător autonom, cu gestiune financiară şi economică independentă, care are ca obiect de activitate producţia de vaccinuri şi activitate de cercetare-dezvoltare.

Conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform", aflată la ediţia a V-a, este organizată în Bucureşti de agenţia de presă MEDIAFAX, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Evenimentul reuneşte aproximativ 250 de participanţi - reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici