CONFERINŢA MEDIAFAX: Preşedinte CNAS - Bugetul alocat medicinei dentare se va dubla în 2014 faţă de anul trecut

Bugetul alocat medicinei dentare se va dubla în 2014 faţă de anul trecut, a anunţat luni, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, care a precizat, ca referinţă, că "se pleacă" de la minimum 2.000 de lei pentru "un medic simplu".

89 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Preşedinte CNAS - Bugetul alocat medicinei dentare se va dubla în 2014 faţă de anul trecut

Radu Ţibichi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Suma pentru medicii stomatologi se dublează, practic. Ca referinţă, plecăm de la un minim de 2.000 de lei pentru un medic simplu", a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Radu Ţibichi a amintit, pe de altă parte, că potrivit normelor de aplicare a noilor pachete de servicii medicale şi a Contractului-cadru, peste 100 de terapii se pot efectua în ambulatoriul de specialitate.

Potrivit preşedintelui CNAS, în ambulatoriul de specialitate paraclinic au fost introduse peste 20 de analize şi investigaţii paraclinice noi, cu un efort financiar din partea Casei de a creşte tarifele cu 33 la sută. "Această creştere a fost efectuată tocmai pentru ca pacienţii să nu mai plătească contribuţii personale pentru analize efectuate în laborator", a explicat Ţibichi.

El a precizat că şi la capitolul "dispozitive medicale" au fost introduse câteva dispozitive noi pentru copii şi pentru "pacientul clinic", iar din 2015 va fi introdusă şi proteza de sân pentru pacientele cu suferinţă oncologică.

La conferinţa organizată de agenţia de presă Mediafax în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, la Spitalul Colţea, au fost discutate, printre altele, noutăţile din pachetele de servicii medicale şi contractul-cadru în vigoare de la 1 iunie, beneficiile acestora pentru sistemul sanitar, strategia Ministerului Sănătăţii privind actualizarea listei de medicamente compensate, medicamentele noi care ar putea fi admise pe lista de compensate, medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei şi efectele acestora asupra calităţii vieţii pacienţilor, dar şi soluţiile pentru pacienţii cu boli grave.

Parteneri ai evenimentului au fost  LAWG, Terapia Ranbaxy şi ONV LAW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici