CONFERINŢA MEDIAFAX - Rovana Plumb: La sfârşitul lunii septembrie, în Revisal erau 5.700.094 de contracte de muncă active

România este pe o poziţie bună în ce priveşte rata şomajului, 6,71% faţă de 12% în zona euro, iar la sfârşitul lunii septembrie, în Revisal erau înregistrate 5.700.094 de contracte de muncă active, a declarat luni ministrul Muncii, Rovana Plumb, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions.

99 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Rovana Plumb: La sfârşitul lunii septembrie, în Revisal erau 5.700.094 de contracte de muncă active

CONFERINŢA MEDIAFAX - Rovana Plumb: La sfârşitul lunii septembrie, în Revisal erau 5.700.094 de contracte de muncă active (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ministrul Rovana Plumb a precizat că din cele 5.700.094 de contracte de muncă active în Revisal la sfârşitul lunii septembrie, 5.200.000 sunt contracte individuale încheiate pe perioadă nedeterminată şi pentru un program de lucru de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

"Măsurile adoptate până acum au condus la crearea a 200.000 de locuri muncă noi şi la creşterea ratei de ocupare. România se află pe o poziţie foarte bună în ce priveşte rate şomajului, aceasta fiind de 6,71 la sută, faţă de 12 la sută în zona euro şi 11 la sută, media UE. Există o preocupare a tuturor guvernelor din statele membre de a putea implementa schema de Garanţii pentru tineri. Există un fond de şase miliarde de euro pentru fi consumat până în 2020, astfel încât să se reducă şomajul în rândul tinerilor în toate statele membre", a spus ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), Ileana Ciutan, a declarat că raportul angajaţi - pensionari este "cam de unu la unu", în România fiind înregistraţi 5.230.000 de pensionari.

Ileana Ciutan a explicat că în Revisal sunt înregistrate şi persoanele care nu au contract individual de muncă, dar care contribuie, fie că sunt în şomaj sau desfăşoară o activitate profesională independentă.

"Nu au contract de muncă, dar plătesc contribuţii dintr-o altă calitate. În acest moment, raportul salariaţi-pensionari este unu la unu, sau poate puţin depăşit la angajaţi", a spus preşedintele CNPP, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, organizată în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România.

Ciutan a adăugat că sistemul de pensii ar avea nevoie de mai mulţi susţinători salariaţi pentru a putea permite o creştere a pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici